Ugnsbakad falukorv med potatis, lök och tomat serverad med en läcker fetaostkräm med basilika
2012-08-23- Cuisine: Medelhavet, Svenskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Idag så har jag valt att göra en allt i ett rätt där man lägger alla ingredienser på en plåt och ställer i ugnen, det enda jag gjorde på sidan om var en trevlig fetaostkräm.
Fetaosten kom ena grabben hem med häromdagen när han berättade att han via sitt coop medlemskort fått rabatt på just den, strålande tycker jag att han tagit efter mig att passa på att köpa det där lilla extra när det är bra pris för man kan alltid hitta på något av det.
Ingredients
- 900 gr Falukorv (i skivor)
- 900 gr Potatis (tvättad och i bitar)
- 3 st Tomater (i stora tärningar)
- 1 st Gul lök (i klyftor)
- Olivolja
- Ört salt
- 150 gr Fetaost typ
- 2 dl Yoghurt av turkisk typ
- 5 ml Basilika (gärna färsk och hackad)
- 3 ml Flytande honung
- Pumpa kärnor till garnering
Method
Step 1
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite
Step 2
Lägg den skivade falukorven bland grönsakerna på plåten och ställ i varm ugn på 220° i ca 25 - 30 minuter, när potatisen är klar och korven fått färg ta ut plåten.
Step 3
När det står i ugnen smular man fetaosten i en liten skål, slå på yoghurten och fäll i honungen och blanda allt väl.
Step 4
Blanda i basilikan, smaka av med örtsalt och servera med pumpakärnor ströda över och några droppar olivolja
Step 5
Servera med pumpakärnor och några droppar god olivolja strödda över