Ugnsbakad karré i gryta med vindoftande grönsaker
2013-12-12- Servings: 5-6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 2:00 h
- Ready In: 2:15 h
Related Recipes:
En härlig och enkel rätt som passar bra när man har aktiviteter och vill ha middagen klar när man kommer hem, jag lagade till det i min gjutjärnspanna men man fixar till det i en vanlig panna också men då sänker man temperaturen med 15°.
Rätten består av en smakrik karré som när den är klar är riktigt mör tillsammans med grönsaker och en härlig sky, eftersom den lagar sig själv i ugnen så kan man passa på att vara borta i 2 timmar och då bara koka lite potatis eller ris när man kommer hem.
Ingredients
- 1,3 kg Karré
- 1,5 dl Mangochutney
- 4 st Morötter (skalade och slantade)
- 1 st Röd paprika ( i bitar)
- 1 st Röd lök ( tärnad)
- 25 gr smör
- 2 dl Rött vin
- Salt
- Vitpeppar
- 6 portioner ris, potatis eller något annat gott
Method
Step 1
Sätt ugnen på 180°
Step 2
Lägg morötterna, löken, paprika och klicka ut smöret i gjutjärnsgrytan eller ugnsform
Step 3
Dela karrén längs med och salta samt peppra ordentligt, lägg delarna på grönsakerna i grytan.
Step 4
Dela upp mango chutneyn på karré bitarna och slå på vinet i grytan, sätt på ett lock eller folie och ställ in i ugnen
Step 5
Lått det sedan stå i ugnen i 2 timmar, när det börjar bli klart är det bara att koka ris, potatis eller det du vill ha till och göra en god sallad.