Loader

Ugnsbakad köttfärs med färska tomater, champinjoner, paprika och lök

2014-09-18
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En snabb och härligt enkel vardagsrätt som passar perfekt när man vill göra lite annat hemma också, denna görs i en form ställs i ugnen och till kokar man lite potatis eller ris.

Ingredients

  • 600 gr Nötfärs
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 dl Chili sauce
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 1 näve Machesallad
  • 5 port Ris el Potatis

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° börja koka ris eller potatis

Step 2

Häll lite rapsolja i botten på en ugnsfast form

Step 3

Smula nötfärsen i formen och sprid lök, tomat, paprika och champinjonerna ovanpå, salta och peppra ordentligt.

Step 4

Blanda creme fraichen med chili saucen, salta och peppra lite, lägg i vitlöken och blanda ordentligt

Step 5

Häll krämen på och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter

Step 6

När färsen är genomstekt och skyn runt omkring kokar lite, ta ut formen och servera garnerat med machesalladen och riset eller potatisen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: