Ugnsbakad köttfärs med färska tomater, champinjoner, paprika och lök
2014-09-18- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En snabb och härligt enkel vardagsrätt som passar perfekt när man vill göra lite annat hemma också, denna görs i en form ställs i ugnen och till kokar man lite potatis eller ris.
Ingredients
- 600 gr Nötfärs
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 200 gr Champinjoner (skivade)
- 1 st Grön paprika (strimlad)
- 1 dl Chili sauce
- 2 dl Creme fraiche
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- Svart peppar
- Salt
- Rapsolja
- 1 näve Machesallad
- 5 port Ris el Potatis
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° börja koka ris eller potatis
Step 2
Häll lite rapsolja i botten på en ugnsfast form
Step 3
Smula nötfärsen i formen och sprid lök, tomat, paprika och champinjonerna ovanpå, salta och peppra ordentligt.
Step 4
Blanda creme fraichen med chili saucen, salta och peppra lite, lägg i vitlöken och blanda ordentligt
Step 5
Häll krämen på och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter
Step 6
När färsen är genomstekt och skyn runt omkring kokar lite, ta ut formen och servera garnerat med machesalladen och riset eller potatisen..