Loader

Ugnsbakad köttfärs med färska tomater, champinjoner, paprika och lök

2014-09-18
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En snabb och härligt enkel vardagsrätt som passar perfekt när man vill göra lite annat hemma också, denna görs i en form ställs i ugnen och till kokar man lite potatis eller ris.

Ingredients

  • 600 gr Nötfärs
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 dl Chili sauce
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 1 näve Machesallad
  • 5 port Ris el Potatis

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° börja koka ris eller potatis

Step 2

Häll lite rapsolja i botten på en ugnsfast form

Step 3

Smula nötfärsen i formen och sprid lök, tomat, paprika och champinjonerna ovanpå, salta och peppra ordentligt.

Step 4

Blanda creme fraichen med chili saucen, salta och peppra lite, lägg i vitlöken och blanda ordentligt

Step 5

Häll krämen på och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter

Step 6

När färsen är genomstekt och skyn runt omkring kokar lite, ta ut formen och servera garnerat med machesalladen och riset eller potatisen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: