Loader

Ugnsbakad lax under basilika och parmesantäcke serverad med baconpotatis

2012-11-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Laxen som får ett täcke med smak av basilika, vitlök och lite chili passar perfekt till den lite tysk inspirerade potatisen med bacon, laxen som sköter sig själv i ugnen och en potatis till sköter sig precis lika bra vilket middagen ger utrymme till att duka lite extra fint och njuta av kvällen..

Ingredients

  • 800 gr laxfilé (delad i 6 portions bitar)
  • 2 dl Yoghurt
  • 1 dl Creme fraiche
  • Färsk basilika (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Lite röd Chili
  • en bit Parmesan (grov riven)
  • 800 gr Potatisar (gjorda i stänger)
  • 125 gr Bacon (strimlad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Lägg potatisen och baconet på en plåt, blanda lite och ställ plåten högt i ugnen på 220° i ca 25 - 30 minuter

Step 2

Sedan blandar man yoghurt, creme fraiche, basilika, chili, vitlök och smakar av med salt och peppar.

Step 3

Lägg laxen i en ugnsform och lägg blandningen på varje lax bit strö sedan parmesanosten ovanpå

Step 4

När det återstår 10 - 12 minuter på potatisen ställer du in laxen underst i ugnen

Step 5

Potatisen och laxen är klara samtidigt och det är bara att servera med lite olivolja ringlad på laxen och potatisen saltad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: