Ugnsbakad lax under basilika och parmesantäcke serverad med baconpotatis
2012-11-05- Cuisine: Europa, Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Laxen som får ett täcke med smak av basilika, vitlök och lite chili passar perfekt till den lite tysk inspirerade potatisen med bacon, laxen som sköter sig själv i ugnen och en potatis till sköter sig precis lika bra vilket middagen ger utrymme till att duka lite extra fint och njuta av kvällen..
Ingredients
- 800 gr laxfilé (delad i 6 portions bitar)
- 2 dl Yoghurt
- 1 dl Creme fraiche
- Färsk basilika (hackad)
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- Lite röd Chili
- en bit Parmesan (grov riven)
- 800 gr Potatisar (gjorda i stänger)
- 125 gr Bacon (strimlad)
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Lägg potatisen och baconet på en plåt, blanda lite och ställ plåten högt i ugnen på 220° i ca 25 - 30 minuter
Step 2
Sedan blandar man yoghurt, creme fraiche, basilika, chili, vitlök och smakar av med salt och peppar.
Step 3
Lägg laxen i en ugnsform och lägg blandningen på varje lax bit strö sedan parmesanosten ovanpå
Step 4
När det återstår 10 - 12 minuter på potatisen ställer du in laxen underst i ugnen
Step 5
Potatisen och laxen är klara samtidigt och det är bara att servera med lite olivolja ringlad på laxen och potatisen saltad