Ugnsbakad laxfilé på Italienska med ägg & parmesan
2012-07-15- Cuisine: Italien, Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så gjorde jag energy bars till dottern som är på hockeyläger denna vecka, det gav mig ett gäng äggulor över som jag var tvungen att hitta på något med.
Jag valde att göra en ugns variant av lax för att passa med äggulan och mina körningar idag, och resultatet vart väldigt trevligt och en oerhört enkel rätt när man har andra saker att göra än att laga mat.
Ingredients
- 6st portionsbitar laxfilé
- 5st Äggulor
- 3dl Grädde
- 1dl Vatten
- 2msk god tomatsås (köpt eller sök bland mina recept)
- 2msk Parmesan riven
- Örtsalt
- Svartpeppar
- 10cm Strimlad purjolök
- 6st blomkåls floretter
Method
Step 1
Lägg laxen i en ugnsform och salta den lite
Step 2
Sedan lägger du en blomkåls florett på varje lax och strör purjolöken över hela formen
Step 3
Blanda ägg, grädde, vatten, chilisauce, parmesan, örtsalt och svart peppar
Step 4
Slå blandningen på allt även över blomkålen
Step 5
Ställ in i ugnen på 200° i ca 25 - 30 minuter, tills allt har fått fin färg och stelnat lite
Step 6
Övrigt
– Jag kokade ris till men man kan ha potatis också om man vill
– Servera gärna med lite citron och en god sallad till