Loader

Ugnsbakad nötfärs toppad med en smakrik aijvar och tomatkräm

2014-12-03
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Mmm doftar gott i köket när maten lagar sig själv i ugnen och samtidigt hinner jag pyssla med lite annat, i ugnen står en form med allt i ett som tar några minuter att lägga ihop och sedan sköter sig själv i ugnen.

Ingredients

  • 500 gr Nötfärs
  • 300 gr Potatis (klyftad)
  • 300 gr Morötter (skivade)
  • 4 dl Creme Fraiche
  • 2 dl Aijvar mild
  • 1 dl Tomat pesto
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 msk Basilika

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg morötter och potatisen i botten på en ugnsform, salta och peppra lite

Step 3

Blanda nötfärsen ordentligt med basilika, salt och svart peppar, klicka ut färsen ovanpå potatisen och morötterna.

Step 4

Blanda creme fraiche med aijvar och tomatpeston, smaka av med lite salt och svartpeppar, häll röran på färsen

Step 5

Ställ in formen i ugnen och låt den stå där i ca 45 minuter, tills potatisen är klar.

Step 6

Servera sedan gärna med lite sallad.

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: