Ugnsbakad nötfärs toppad med en smakrik aijvar och tomatkräm
2014-12-03- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Mmm doftar gott i köket när maten lagar sig själv i ugnen och samtidigt hinner jag pyssla med lite annat, i ugnen står en form med allt i ett som tar några minuter att lägga ihop och sedan sköter sig själv i ugnen.
Ingredients
- 500 gr Nötfärs
- 300 gr Potatis (klyftad)
- 300 gr Morötter (skivade)
- 4 dl Creme Fraiche
- 2 dl Aijvar mild
- 1 dl Tomat pesto
- Salt
- Svart peppar
- 1 msk Basilika
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Lägg morötter och potatisen i botten på en ugnsform, salta och peppra lite
Step 3
Blanda nötfärsen ordentligt med basilika, salt och svart peppar, klicka ut färsen ovanpå potatisen och morötterna.
Step 4
Blanda creme fraiche med aijvar och tomatpeston, smaka av med lite salt och svartpeppar, häll röran på färsen
Step 5
Ställ in formen i ugnen och låt den stå där i ca 45 minuter, tills potatisen är klar.
Step 6
Servera sedan gärna med lite sallad.