Loader

Ugnsbakad torskrygg lindad i prosciutto med en tomatiserad gräddsky med dill och pepparrot

2014-10-24
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker.

Ingredients

  • 900 gr Torskrygg (6 jämnstora bitar)
  • 6 skivor Prosciutto
  • 1 st Citron ( i 6 st klyftor)
  • 1 dm Purjolök (strimlad)
  • 4 dl Grädde
  • 3 msk Fiskfond
  • 1,5 msk Tomatpuré
  • 2 -4 msk Färskriven pepparrot lite efter smak
  • 0,5 dl Färsk hackad dill
  • 900 gr Potatis (klyftad)
  • 500 gr Morötter (skivor ca 2 cm)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och salt, och ställ in i varm ugn i ca 40 minuter.

Step 3

Salta och peppra torsken och linda prosciutton runt, lägg sedan paketen i en ugnsform med lite rum mellan.

Step 4

Häll upp grädden i en bunke och blanda med tomatpurén, fiskfond, dill och pepparroten

Step 5

Häll gräddblandningen runt fisken, lägg en citronklyfta på varje portion och strö purjolöken över.

Step 6

Ställ in i ugnen under plåten med potatis och morötterna när det återstår 20 minuter

Step 7

När potatisen är klar och har fått färg ta ut allt och lägg upp snyggt, toppa torsken med lite små dillvippor.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: