Ugnsbakade kycklingben på bädd av äppelbakad potatis och skysås
2014-10-09- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
Tycker du om att hinna gör andra saker samtidigt som maten lagar sig? här är ett perfekt recept som bara är att stoppa in i ugnen så sköter det sig själv och du får 60 minuter att göra annat på.
Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten.
Ingredients
- 1,5 - 2 kg Kycklingben
- 0,5 dl Soya
- 0,25 dl Flytande honung
- 3 msk Grillkrydda
- 0,5 dl Rapsolja
- 900 gr Potatis (skivad)
- 2 dl Purjolök (skivad)
- 2 st Syrliga äpplen (klyftade utan kärnhus)
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 180°
Step 2
Blanda ihop soya, honung, grillkrydda och rapsoljan ordentligt
Step 3
Häll marinaden på kycklingen och massera in den ordentligt, låt dra lite.
Step 4
Ta fram en plåt med hög kant, häll lite olja i botten och lägg potatis, purjolök och äpplena på, Salta och peppra blanda sedan ordentligt
Step 5
Sprid kycklingbenen ovanpå och stoppa in plåten i ugnen, låt den sedan vara där i 60 minuter och njut av lite tid för annat.
Step 6
Ta ut och lägg upp snyggt och ät med en trevlig sallad.. smaklig måltid