Loader

Ugnsbakade kycklingben på bädd av äppelbakad potatis och skysås

2014-10-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Tycker du om att hinna gör andra saker samtidigt som maten lagar sig? här är ett perfekt recept som bara är att stoppa in i ugnen så sköter det sig själv och du får 60 minuter att göra annat på.

Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten.

Ingredients

  • 1,5 - 2 kg Kycklingben
  • 0,5 dl Soya
  • 0,25 dl Flytande honung
  • 3 msk Grillkrydda
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 900 gr Potatis (skivad)
  • 2 dl Purjolök (skivad)
  • 2 st Syrliga äpplen (klyftade utan kärnhus)
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Blanda ihop soya, honung, grillkrydda och rapsoljan ordentligt

Step 3

Häll marinaden på kycklingen och massera in den ordentligt, låt dra lite.

Step 4

Ta fram en plåt med hög kant, häll lite olja i botten och lägg potatis, purjolök och äpplena på, Salta och peppra blanda sedan ordentligt

Step 5

Sprid kycklingbenen ovanpå och stoppa in plåten i ugnen, låt den sedan vara där i 60 minuter och njut av lite tid för annat.

Step 6

Ta ut och lägg upp snyggt och ät med en trevlig sallad.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: