Ugnsbräserad kycklingfile med dofter av apelsin och basilika
2014-12-08- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Ett härligt recept på kycklingfilé med lite soliga dofter från apelsin och basilika, allt enkelt gjort i ugnen på en halvtimme.
Ingredients
- 5 st Kycklingfiléer
- 1 st Apelsin (trekanter)
- 1 st Röd snacks paprika (skivad)
- 1 dl Apelsin juice
- 1/2 st Grönsaksbuljongtärning
- Färsk Basilika
- Svart peppar
- Salt
- 5 portioner Ris
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och börja koka riset efter anvisningarna på paketet
Step 2
Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg dem i en ugnsform med apelsin och paprika på.
Step 3
Smula buljongtärningen och häll på apelsinjuicen, lägg ca 10 st stora basilikablad på och ställ allt i ugnen i 30 minuter.
Step 4
Ta sedan ut kycklingen och kolla att den är klar, ska ha en innetemperatur på 72°
Step 5
Servera sedan kycklingen med ris och lite sallad