Loader

Ugnsbräserad kycklingfile med dofter av apelsin och basilika

2014-12-08
  • Servings: 5
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett härligt recept på kycklingfilé med lite soliga dofter från apelsin och basilika, allt enkelt gjort i ugnen på en halvtimme.

Ingredients

  • 5 st Kycklingfiléer
  • 1 st Apelsin (trekanter)
  • 1 st Röd snacks paprika (skivad)
  • 1 dl Apelsin juice
  • 1/2 st Grönsaksbuljongtärning
  • Färsk Basilika
  • Svart peppar
  • Salt
  • 5 portioner Ris

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka riset efter anvisningarna på paketet

Step 2

Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg dem i en ugnsform med apelsin och paprika på.

Step 3

Smula buljongtärningen och häll på apelsinjuicen, lägg ca 10 st stora basilikablad på och ställ allt i ugnen i 30 minuter.

Step 4

Ta sedan ut kycklingen och kolla att den är klar, ska ha en innetemperatur på 72°

Step 5

Servera sedan kycklingen med ris och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: