Loader

Ugnsbräserad kycklingfile med dofter av apelsin och basilika

2014-12-08
  • Servings: 5
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett härligt recept på kycklingfilé med lite soliga dofter från apelsin och basilika, allt enkelt gjort i ugnen på en halvtimme.

Ingredients

  • 5 st Kycklingfiléer
  • 1 st Apelsin (trekanter)
  • 1 st Röd snacks paprika (skivad)
  • 1 dl Apelsin juice
  • 1/2 st Grönsaksbuljongtärning
  • Färsk Basilika
  • Svart peppar
  • Salt
  • 5 portioner Ris

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka riset efter anvisningarna på paketet

Step 2

Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg dem i en ugnsform med apelsin och paprika på.

Step 3

Smula buljongtärningen och häll på apelsinjuicen, lägg ca 10 st stora basilikablad på och ställ allt i ugnen i 30 minuter.

Step 4

Ta sedan ut kycklingen och kolla att den är klar, ska ha en innetemperatur på 72°

Step 5

Servera sedan kycklingen med ris och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: