Ugnsgrillad balsam kyckling med syrlig sås med chili och tomat samt Idaho potatis
2012-04-26- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så regnar det ute och jag kände inte för att bege mig ut i regnet, så det fick bli ugnen inne som grillade kycklingen. Som jag lät serveras med en mycket läcker sås med färsk tomat och chil, som med sin lite heta syrliga smak vart en riktig hit. En klassik Idaho potatis och lite sallad gjorde rätten komplett, om man skulle ha turen att få lite kyckling kvar så är den perfekt att bena ur och ha som smörgåspålägg.
Ugnsgrillad balsam kyckling
– 2kg Kycklingklubba
– 0,5dl Balsamvinäger
– 0,5 dl rapsolja
– Örtsalt
– Svart peppar
1. Blanda olja, vinäger och kryddor i en större bunke
2. Pensla och gnid in marinaden i kycklingklubborna och lägg upp dom på en plåt
3. Ställ in plåten i ugnen på 225grader i ca 35 minuter till kycklingen nått upp till 70 grader
4. Pensla med lite marinaden efter halva tiden.. ta ur och servera när den är klar
Idaho potatis
– 4st Bakpotatisar i klyftor
– Salt
– Vittvinsvinäger
1. Olja en plåt och lägg potatisklyftorna i rader och inte på varandra
2. Ställ in plåten under kycklingen i ugnen
3. Låt stå i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg
4. Ta ut potatisen vänd dom försiktigt så att dom inte sitter fast på plåten, salta och stänk vinäger på.
5. Klart för servering..
Syrlig sås med chili och tomat
– 4dl Vatten
– 5 Tomater i bitar
– 3st Vitlöksklyftor
– 3cm Chili fin hackad
– 15ml Flytande honung
– Salt
– Skyn från kycklingen i ugnen
1. Häll vatten och tomaterna i en kastrull, mixa ihop allt med en mixerstav
2. Lägg i chili, vitlök och koka ihop allt i ca 20 minuter
3. Häll i honung, salt och låt det koka lite till
4. När lyckligen är klar häll i skyn och koka upp i ca 3minuter,
5. Blanda maizenan med lite vatten och häll i lite åt gången tills såsen fått rätt tjocklek låt den bara koka upp sedan.. smaka av och servera