Ugnsgrillad kyckling med en fetaostspetsad bulgursallad med tomat, salladslök, oliver och en uns vitlök
2013-03-08- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Här är ett recept med en smakrik kyckling som grillas i ugnen för att serveras med bulgur med medelhavskänsla, med en saftig kyckling och bulguren som håller fukten bli sås överflödig.
Ingredients
- 1,2 kg Blandade Kyckling delar med ben
- 1 dl Ketchup
- 15 ml Rapsolja
- 20 ml Grillkrydda
- Svart peppar
- 3 dl Bulgur
- 100 gr Salladslök (i cm stora bitar)
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 250 gr Fetaost
- 200 gr Goda gröna oliver
- 200 gr Salladsmix
- Salt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° och blanda ketchupen med olja, grillkryda och lite svart peppar i en stor bunke, lägg i kycklingen och se till att alla delarna får sås på sig
Step 2
Lägg upp kycklingen på en plåt och ställ den i ugnen i ca 45 minuter, eller tills den nått 72°
Step 3
Under tiden koka bulguren efter anvisningar på paketet, salladslöken,tomaterna och vitlöken fräser man med lie rapsolja
Step 4
När bulguren är klar blandar man den försiktigt med grönsakerna man fräst, oliver och smula i fetaosten och vänd igen lite försiktigt salta vid behov..
Step 5
Avsluta med att lägga sedan upp salladsmixen i botten på ett fat och bulgurblandningen ovanpå, kycklingen lägger man upp snyggt också på ett fat..