Loader

Ugnsgrillad kyckling med melonkärnor serverad med äpplegrönsaker i egen balsamsky

2012-11-10
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Kvällen middag vart en riktig succé med kyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare.

Ger gott om tid att duka fint och snacka lite strunt eller kanske äta en förätt, jag använde mig av hel svensk kyckling i kväll men man kan lika gärna köpa färdig delad.

Ingredients

  • 2 st Hela kycklingar (delad i kvartar)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Paprikapulver
  • Salladskrydda
  • Rapsolja
  • Melonkärnor
  • 20 ml Flytande honung
  • 250 gr Morötter (skalad i bitar)
  • 250 gr Gula morötter (skalad i bitar)
  • 500 gr Potatis (i bitar)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 st Äpple (utan kärnhus klyftat)
  • 150 gr Purjolök (i 2 cm slantar)
  • 100 gr Champinjoner (små hela eller större i halvor)
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • Salt

Method

Step 1

Blanda 0,25 dl rapsolja, salt, peppar, salladskrydda, paprikapulver och honung ordentligt, vänd försiktigt i melonkärnorna och lägg i kycklingen

Step 2

Lägg samtliga grönsaker samt äpple på en ugnsplåt salta och slå på lite olja samt vinägern för att sedan vända allt försiktigt

Step 3

Vänd kycklingen i marinaden och lägg den sedan på plåten med grönsakerna under, den marinad som är kvar penslas på kycklingarna

Step 4

Ställ plåten långt ner i ugnen på 200° och låt den stå där i ca 50 - 60 minuter, eller till kyckling och potatis är klara.

Step 5

När det fått färg så är det bara att servera, glöm inte att den läckra skyn som är i botten också ska serveras med.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: