Ugnsgrillad kyckling med melonkärnor serverad med äpplegrönsaker i egen balsamsky
2012-11-10- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
Kvällen middag vart en riktig succé med kyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare.
Ger gott om tid att duka fint och snacka lite strunt eller kanske äta en förätt, jag använde mig av hel svensk kyckling i kväll men man kan lika gärna köpa färdig delad.
Ingredients
- 2 st Hela kycklingar (delad i kvartar)
- Salt
- Svart peppar
- Paprikapulver
- Salladskrydda
- Rapsolja
- Melonkärnor
- 20 ml Flytande honung
- 250 gr Morötter (skalad i bitar)
- 250 gr Gula morötter (skalad i bitar)
- 500 gr Potatis (i bitar)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 1 st Äpple (utan kärnhus klyftat)
- 150 gr Purjolök (i 2 cm slantar)
- 100 gr Champinjoner (små hela eller större i halvor)
- 0,5 dl Balsamvinäger
- Salt
Method
Step 1
Blanda 0,25 dl rapsolja, salt, peppar, salladskrydda, paprikapulver och honung ordentligt, vänd försiktigt i melonkärnorna och lägg i kycklingen
Step 2
Lägg samtliga grönsaker samt äpple på en ugnsplåt salta och slå på lite olja samt vinägern för att sedan vända allt försiktigt
Step 3
Vänd kycklingen i marinaden och lägg den sedan på plåten med grönsakerna under, den marinad som är kvar penslas på kycklingarna
Step 4
Ställ plåten långt ner i ugnen på 200° och låt den stå där i ca 50 - 60 minuter, eller till kyckling och potatis är klara.
Step 5
När det fått färg så är det bara att servera, glöm inte att den läckra skyn som är i botten också ska serveras med.