Loader

Ugnsgrillad kyckling med melonkärnor serverad med äpplegrönsaker i egen balsamsky

2012-11-10
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Kvällen middag vart en riktig succé med kyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare.

Ger gott om tid att duka fint och snacka lite strunt eller kanske äta en förätt, jag använde mig av hel svensk kyckling i kväll men man kan lika gärna köpa färdig delad.

Ingredients

  • 2 st Hela kycklingar (delad i kvartar)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Paprikapulver
  • Salladskrydda
  • Rapsolja
  • Melonkärnor
  • 20 ml Flytande honung
  • 250 gr Morötter (skalad i bitar)
  • 250 gr Gula morötter (skalad i bitar)
  • 500 gr Potatis (i bitar)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 st Äpple (utan kärnhus klyftat)
  • 150 gr Purjolök (i 2 cm slantar)
  • 100 gr Champinjoner (små hela eller större i halvor)
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • Salt

Method

Step 1

Blanda 0,25 dl rapsolja, salt, peppar, salladskrydda, paprikapulver och honung ordentligt, vänd försiktigt i melonkärnorna och lägg i kycklingen

Step 2

Lägg samtliga grönsaker samt äpple på en ugnsplåt salta och slå på lite olja samt vinägern för att sedan vända allt försiktigt

Step 3

Vänd kycklingen i marinaden och lägg den sedan på plåten med grönsakerna under, den marinad som är kvar penslas på kycklingarna

Step 4

Ställ plåten långt ner i ugnen på 200° och låt den stå där i ca 50 - 60 minuter, eller till kyckling och potatis är klara.

Step 5

När det fått färg så är det bara att servera, glöm inte att den läckra skyn som är i botten också ska serveras med.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: