Ugnsgrillad kycklingklubba, bacon och grönsaksris, vitlöksdoftande parmesansås
2013-01-19- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag så vart det dotterns favorit som är kycklingklubba som jag grillar i ugnen, till den serverar jag ett läckert ris som jag smaksätter med paprika, lök och bacon som steker med kycklingen.
Sedan så gjorde jag en enkel sås med parmesan och vitlök, allt resulterade i en enkel lördags middag som ändå är lite arbetad.
Ingredients
- 6 st kycklingklubba
- 10 ml Grillkrydda
- 5 ml Paprikapulver
- 5ml Örtsalt
- 0,75 dl Rapsolja
- 140 gr Bacon
- 2 st Röda paprikor (i bitar)
- 1 st Rödlök (i klyftor)
- 4 dl Ris
- 3 dl Yoghurt typ turkisk
- 1 dl Vatten
- 1 dl Parmesan finriven
- 2 st Vitlöksklyftor pressade
- Salt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225 grader och blanda sedan oljan med grillkrydda, paprikapulver samt örtsalt
Step 2
Lägg sedan paprika, bacon och rödlöken på en plåt, pensla sedan kycklingklubborna ordentligt runt om med kryddoljan, lägg dom på plåten och ställ in det i ugnen i ca 35 - 45 minuter.
Step 3
Koka riset enligt förpackningen, när det är klart se till att allt vatten är borta och riset torrt
Step 4
Lägg yoghurten i en kastrull med vattnet, parmesanen och vitlöken, värm det försiktigt utan att koka smaka av med salt och svart peppar
Step 5
När kycklingen är läckert gyllenfärgad och klar, ta ur plåten ur ugnen och lägg upp kycklingen på ett fat
Step 6
Blanda riset ordentligt med grönsakerna och skyn från kycklingen som finns på plåten, lägg sedan upp det och servera med såsen och kycklingen...