Loader

Ugnsgrillad tunna revben med whiskysås och råstekt potatis med rödkål

2012-12-28
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 1:30 h
  • Ready In: 1:55 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Revben i alla former är favoriter hos många i familjen, här har jag gjort tunna revben som sköter sig själva i ugnen. Till det serverar jag potatis som jag råsteker och sedan blandar ner lite lök och rödkål i, samt en smarrig whiskysås som precis som revbenen tar lite tid för sig själv att bli klar.

Receptet på såsen gjorde jag i ett eget inlägg som man hittar här whiskysås

Ingredients

  • 2,5 Kg Tunna Revben (dela mellan benen)
  • 3 dl Chilisauce
  • 15 ml Rapsolja
  • 15 ml Vitvinsvinäger
  • Örtkrydda
  • Allkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 800 gr Små Potatisar (i 1/2 cm stora skivor)
  • 300 gr Rödkål (tunt skivad)
  • 1/2 st Gul lök (tunt skivad)
  • Raps olja

Method

Step 1

Blanda chilisausen med olja, vinäger, örter, salt, peppar och allkrydda, lägg sedan ner revbenen i såsen och blanda

Step 2

Lägg upp alla revbenen på en plåt som ställs i ugnen på 180 i ca 1,5 timme

Step 3

När det är ca en halvtimme kvar börjar man med potatisen, som steks i rikligt med olja i en varm panna

Step 4

När potatisen börjar bli klar lägger man i rödkål och lök som får steka med till potatisen är helt klar och kålen mjuk

Step 5

Smaka av med salt och peppar,servera sedan med revbenen och såsen..

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: