Ugnsgrillad tunna revben med whiskysås och råstekt potatis med rödkål
2012-12-28- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 1:30 h
- Ready In: 1:55 h
Related Recipes:
Revben i alla former är favoriter hos många i familjen, här har jag gjort tunna revben som sköter sig själva i ugnen. Till det serverar jag potatis som jag råsteker och sedan blandar ner lite lök och rödkål i, samt en smarrig whiskysås som precis som revbenen tar lite tid för sig själv att bli klar.
Receptet på såsen gjorde jag i ett eget inlägg som man hittar här whiskysås
Ingredients
- 2,5 Kg Tunna Revben (dela mellan benen)
- 3 dl Chilisauce
- 15 ml Rapsolja
- 15 ml Vitvinsvinäger
- Örtkrydda
- Allkrydda
- Salt
- Svartpeppar
- 800 gr Små Potatisar (i 1/2 cm stora skivor)
- 300 gr Rödkål (tunt skivad)
- 1/2 st Gul lök (tunt skivad)
- Raps olja
Method
Step 1
Blanda chilisausen med olja, vinäger, örter, salt, peppar och allkrydda, lägg sedan ner revbenen i såsen och blanda
Step 2
Lägg upp alla revbenen på en plåt som ställs i ugnen på 180 i ca 1,5 timme
Step 3
När det är ca en halvtimme kvar börjar man med potatisen, som steks i rikligt med olja i en varm panna
Step 4
När potatisen börjar bli klar lägger man i rödkål och lök som får steka med till potatisen är helt klar och kålen mjuk
Step 5
Smaka av med salt och peppar,servera sedan med revbenen och såsen..