Loader

Ugnsgrillade marinerade revben med en ljummen tomat och bönsalsa

2013-03-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 2:00 h
  • Ready In: 2:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Dotterns favorit alla kategorier är tjocka revbensspjäll som jag har gjort en variant av här, jag har gett dem en härligt kladdig marinad och serverar dem med en tomat och bönsalsa som är varm.

Jag valde även att servera jasminris till men man kan hitta på något annat gott om man vill 🙂

Ingredients

  • ca 2 kg Tjocka revben (knäckta och delade i mindre bitar)
  • 2 dl Chilisauce
  • 5 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 0,5 dl Rapsolja
  • Svart peppar
  • Örtsalt
  • 400 gr Bönmix färdigkokta
  • 500 gr Krossade tomater
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 - 3 cm Röd chili (finhackad)
  • 15 ml Honung flytande

Method

Step 1

Sätt ugnen på 175° blanda sedan chilisauce, 3 st vitlöksklyftor, rapsoljan, och blanda väl, smaka sedan av med örtsalt och pepper i en stor bunke.

Step 2

Lägg sedan ner revbenen i bunken och blanda väl, se till att de är rejält täckta med marinaden

Step 3

Lägg upp revbenen på en plåt och ställ in den i ugnen, låt dem stå där i ca två timmar tills det fått fin färg

Step 4

Fräs sedan lök och resterande vitlök i lite olja, lägg i chilin på slutet när löken är mjuk

Step 5

Slå på de krossade tomaterna och låt det koka upp, häll på honungen och smaka av med salt och svart peppar

Step 6

När det smakar som det ska slå på bönorna och håll det varmt tills det ska serveras med revbenen, glöm inte bort att att koka ris eller det som du önskar servera till.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
    -Jens Bang
    %d bloggare gillar detta: