Ugnsgrillade marinerade revben med en ljummen tomat och bönsalsa
2013-03-31- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 2:00 h
- Ready In: 2:20 h
Related Recipes:
Dotterns favorit alla kategorier är tjocka revbensspjäll som jag har gjort en variant av här, jag har gett dem en härligt kladdig marinad och serverar dem med en tomat och bönsalsa som är varm.
Jag valde även att servera jasminris till men man kan hitta på något annat gott om man vill 🙂
Ingredients
- ca 2 kg Tjocka revben (knäckta och delade i mindre bitar)
- 2 dl Chilisauce
- 5 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 0,5 dl Rapsolja
- Svart peppar
- Örtsalt
- 400 gr Bönmix färdigkokta
- 500 gr Krossade tomater
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 - 3 cm Röd chili (finhackad)
- 15 ml Honung flytande
Method
Step 1
Sätt ugnen på 175° blanda sedan chilisauce, 3 st vitlöksklyftor, rapsoljan, och blanda väl, smaka sedan av med örtsalt och pepper i en stor bunke.
Step 2
Lägg sedan ner revbenen i bunken och blanda väl, se till att de är rejält täckta med marinaden
Step 3
Lägg upp revbenen på en plåt och ställ in den i ugnen, låt dem stå där i ca två timmar tills det fått fin färg
Step 4
Fräs sedan lök och resterande vitlök i lite olja, lägg i chilin på slutet när löken är mjuk
Step 5
Slå på de krossade tomaterna och låt det koka upp, häll på honungen och smaka av med salt och svart peppar
Step 6
När det smakar som det ska slå på bönorna och håll det varmt tills det ska serveras med revbenen, glöm inte bort att att koka ris eller det som du önskar servera till.