Ugnsgrillat Isterband med lökbakad potatis och gräslökssås samt rödbetor
2012-12-13- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Isterband är en härlig Svensk korv som alla i familjen gillar, ofta så serveras den med stuvad potatis och rödbetor.
Här är något liknande men jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite smak.
Ingredients
- 6 st Isterband
- 900 gr Potatis gärna små potatisar med tunt skal (stora potatisar delas)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 4 dl Standardmjölk
- 15 ml Maizena
- 0,5 dl Gräslök (skuren i små bitar)
- Salt
- Vitpeppar
- Inlagda rödbetor (hela ser lite roligare ut)
Method
Step 1
Picka Isterbanden och lägg dem på en plåt, lägg potatisen och löken runt om och stoppa in plåten i ugnen på 200° i ca 30 minuter
Step 2
Koka upp mjölken med salt och lite vitpeppar
Step 3
När den kokat upp häll i maizenan utrörd med lite vatten och låt den koka upp igen
Step 4
Smaka av med salt och vitpeppar, häll i gräslöken och håll såsen varm.
Step 5
När isterbanden och potatisen fått färg samt är klar, ta ur isterbanden och blanda potatisen med löken och vätskan från korven på plåten
Step 6
Lägg upp potatisen och isterbanden och servera såsen på sidan med rödbetorna..