Loader

Valmo och vitlöksstekt kycklingfilé med krämig purjo och honungsrostad cocktailtomat

2015-01-09
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Här är en trevlig lite festligare rätt med kycklingen som paneras med valmofrö och vitlök, till den serverar vi en läcker purjolök som som gjorts krämig med creme fraiche och cocktailtomater som rostas med honung.

Vallmosläktet odlades redan 5 000 år före Kristus i Mesopotamien och de har påträffats i egyptiska gravar. I den grekiska mytologin förknippades vallmor med fruktbarhets- och skördegudinnan Demeter.

Ingredients

  • 5 st Kycklingfilé (Skivad längs med)
  • 2 msk Valmofrö
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 3 msk Olivolja
  • 3 dl Purjolök (strimlad)
  • 4 dl Creme fraiche
  • 150 gr Cocktailtomater
  • 1 msk Flytande honung
  • 10 st Basilika blad
  • 900 gr Potatis (skivad 1/2 cm tjocka)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220°, lägg potatisen på en plåt med lite olja och ställ in i ugnen i ca 25 minuter tills den fått färg och är klar

Step 2

Häll olivoljan, valmofrö, vitlök och lite salt i en bunke, lägg i kycklingen och vänd den i marinaden.

Step 3

Fräs purjolöken i lite olja tills den blir mjuk, häll sedan i creme fraiche och låt den precis börjar bubbla smaka av med salt och peppar

Step 4

Värm en stekpanna och stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, ta upp den och håll den varm,

Step 5

Gör rent pannan häll i lite olja och tomaterna samt honungen, fräs lite och lägg i basilikabladen och ta av pannan.

Step 6

Lägg sedan upp med den krämiga purjon i botten, kyckling och sist tomaterna, med potatisen bredvid..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: