Vår enkla rulltårta
2012-11-07- Yield: 1 stycken
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
När jag var en liten parvell för inte så länge sedan 😉 så gjorde jag ofta rulltårta, jag kommer ihåg hur väldigt stolt jag var eftersom det var något jag kunde göra helt själv utan vuxna.
Inte helt ovanligt att jag passade på när föräldrarna var ute på något ärende att överaska, receptet satt på en skåplucka där jag lätt hittade det och samma recept använde jag och min dotter idag.
Förutom de obligatoriska chokladbollarna som barn gillar att göra tycker jag att detta är ett perfekt bakverk, det är ett enkelt recept som är lätt att följa för barn och vuxna men de minsta ska ha lite hjälp med ugnsbiten.
Ingredients
- 3 st Ägg
- 2 dl Vetemjöl
- 2 dl Strösocker
- 2 tsk Bakpulver
- 0,5 dl Mjölk
- ca 2-3 dl sylt, marmelad eller mosade bär t.ex. äppelmos, hallonsylt
Method
Step 1
Sätt på ugnen på 250°, så att ugnen hinner bli varm medan du vispar ihop smeten.
Step 2
Vispa ägg och socker pösigt
Step 3
Blanda vetemjölet med bakpulver och rör försiktigt ihop det till en jämn smet häll sedan i mjölken och vispa ihop allt
Step 4
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Step 5
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Var observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Step 6
Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret som kakan gräddats på. Tips! Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.
Step 7
Bred genast på fyllningen och rulla ihop med bakplåtspapret runt, lägg rulltårtan med skarven ner och låt allt svalna innan den skärs i bitar