Loader

Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

2017-03-16
  • Servings: 4
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag vart det en ”sådan där dag” tiden räcker inte riktigt till och jag är sen hem, middagen känns långt borta och jag vill inget annat än bara få sitta ner en stund.

Jag biter ihop sätter på pastavatten och snart kokar pastan samtidigt som jag förbereder resten, på 20 minuter har jag maten på bordet och snart kan jag sätta upp benen på soffbordet en stund och njuta av några minuters lugn och ro innan nästa måste.

Receptet idag är en trevlig och snabb pastarätt där vi använder bönpastan som familjen gillar hemma, steker lite bacon för smak och sälta tillsammans med champinjoner, lök, paprika och morötter som hottas upp med lite chili, vitlök samt basilika och görs krämigt med ägg och parmesan.

Ingredients

  • 400 gr Bönpasta
  • 150 gr Bacon
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Morötter (tärnade)
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 0,5 dl färsk Basilika (hackad)
  • 1 -2 dl Parmesan (grov riven)
  • 2 st Ägg
  • Salt
  • Svart peppar
  • Olivolja

Method

Step 1

Börja med att sätt på väl saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet.

Step 2

Sätt på en stekpanna och lägg i baconet när den är varm, låt fettet smälta ut lite och lägg i lök och morötter samt vitlöken, låt allt få lite yta innan du lägger i champinjoner och chili.

Step 3

När champinjonerna fått lite färg och vattnet dunstat ur dem, lägg i paprikan som bara ska mjukna lite.

Step 4

Ställ bort pannan och lägg i basilikan, vänd försiktig i lite svartpeppar och salt.

Step 5

Häll av vattnet från pastan och slå på lite olivolja samt fräset från pannan, vänd försiktigt i parmesanosten samt äggen.

Step 6

Smaka av med salt och svartpeppar, servera pastan direkt och njut sedan av din lilla stund av extra tid.

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: