Loader

Inte vilka varma mackor som helst

2012-08-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Jag kommer ihåg innan tacos och pizza tog över mysmaten hemma på helgerna, då åts det ganska ofta varma mackor och klassikern var den med skinka, ananas och ost.

Idag så återupptog vi den traditionen hemma och gjorde några läckra fredags varma mackor, fyra olika sorter vart det som smakade smarrigt och kändes mycket lyxigare än de varma mackor alá 80 som man hade som bild i huvudet.

Kantarell lyx

6 st Skivor bröd gärna lite mörkare osötat
1 – 1,5 L Kantareller (grov hackade)
1/2 Gul lök (finhackad)
1,5 dl Grädde
Tomat (skivad)
Smör
Salt
Svart peppar
Smörgåsmargarin
Romansallad
Smakrikost typ präst

1. Torrstek kantarellerna först i varm panna tills all vätska är borta, lägg i smöret och löken och stek till löken mjuknat
2. Slå på grädden och låt det bara koka ihop
3. Smaka av med salt och peppar
4. Bred smörgåsmargarin på, lägg ett halvt blad romansallad, kantarell röran, tomatskiva och täck med skivad ost på toppen
5. Ställ i ugnen  8 – 12 minuter på grill 220°

Ädelost toppad

6 st Skivor bröd gärna lite mörkare osötat
200 gr Ädelost
3 st Tomater (skivad)
1/2 st Gul lök (strimlad)
Smör
Salt
Svart peppar
Smörgåsmargarin

1. Bred smörgåsmargarin på, lägg på tomatskivor så det täcker det mesta av brödet, lägg lite lök och rejält med ädelost på toppen
2. Ställ i ugnen  8 – 12 minuter på grill 220°

Enkel skinka

6 st Skivor bröd gärna lite mörkare osötat
12 skivor Skinka
1 st Grön paprika (strimlad)
Smörgåsmargarin
Smakrikost typ präst

1. Bred smörgåsmargarin på, lägg två skivor skinka, strimlad paprika och täck med skivad ost på toppen
2. Ställ i ugnen  8 – 12 minuter på grill 220°

Champinjon och skinka

6 st Skivor bröd gärna lite mörkare osötat
12 skivor Skinka
100 gr champinjoner (skivad)
Romansallad
Smörgåsmargarin
Smakrikost typ präst

1. Bred smörgåsmargarin på, och lägg sedan lite sallad, två skivor skinka, skivad champinjon, en tomatskiva och täck med skivad ost på toppen
2. Ställ i ugnen  8 – 12 minuter på grill 220°

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
-Sokrates
%d bloggare gillar detta: