Loader

Varmrökt lax med dill & citronmarinerade champinjoner samt kall sås med honung och svartpeppar

2015-08-26
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Väldigt enkelt och utan krusiduller som passar sig perfekt på bordet hemma eller som en trevlig picknickrätt, en varmrökt lax från fiskhandlaren som ackompanjeras av champinjoner som marineras någon timme i citron och dill samt en kall sås med honung och spetsad med lite svartpeppar.

Ingredients

  • 800 gr Varmrökt lax
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Rödlök (tunt klyftad)
  • 1 kruka Dill (hackad, spara lite till garnering)
  • 2 Citroner
  • 2 dl Gräddfil
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 msk Honung
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt
  • 5 portioner färskpotatis

Method

Step 1

Lägg champinjonerna i en påse med, dillen samt rödlöken, salta lite och pressa i juicen från en citron. Knyt ihop och låt den dra i kylen i minst 60 minuter

Step 2

Börja koka potatisen, tips här om man vill göra detta till en picknickrätt koka potatisen tidigare och skiva i den med champinjonerna.

Step 3

Blanda gräddfil, yoghurt, honung och svartpeppar, smaka av och låt dra lite

Step 4

Dela upp laxen i 5 bitar och servera med de marinerade champinjonerna, såsen, färskpotatis allt lite garnerat med en citronklyfta och lite dill

Print Friendly, PDF & Email

Comments (2)

  1. posted by milla on 20 september, 2015

    Det här verkar riktigt gott älskar verkligen lax 🙂

      Svara
    • posted by Patric on 21 september, 2015

      Tackar Milla, lax är verkligen gott och väldigt tacksamt att göra 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: