Varmrökt lax med dill & citronmarinerade champinjoner samt kall sås med honung och svartpeppar
2015-08-26- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Väldigt enkelt och utan krusiduller som passar sig perfekt på bordet hemma eller som en trevlig picknickrätt, en varmrökt lax från fiskhandlaren som ackompanjeras av champinjoner som marineras någon timme i citron och dill samt en kall sås med honung och spetsad med lite svartpeppar.
Ingredients
- 800 gr Varmrökt lax
- 200 gr Champinjoner (skivade)
- 1 st Rödlök (tunt klyftad)
- 1 kruka Dill (hackad, spara lite till garnering)
- 2 Citroner
- 2 dl Gräddfil
- 2 dl Yoghurt
- 2 msk Honung
- Svartpeppar efter smak
- Salt
- 5 portioner färskpotatis
Method
Step 1
Lägg champinjonerna i en påse med, dillen samt rödlöken, salta lite och pressa i juicen från en citron. Knyt ihop och låt den dra i kylen i minst 60 minuter
Step 2
Börja koka potatisen, tips här om man vill göra detta till en picknickrätt koka potatisen tidigare och skiva i den med champinjonerna.
Step 3
Blanda gräddfil, yoghurt, honung och svartpeppar, smaka av och låt dra lite
Step 4
Dela upp laxen i 5 bitar och servera med de marinerade champinjonerna, såsen, färskpotatis allt lite garnerat med en citronklyfta och lite dill
posted by milla on 20 september, 2015
Det här verkar riktigt gott älskar verkligen lax 🙂
posted by Patric on 21 september, 2015
Tackar Milla, lax är verkligen gott och väldigt tacksamt att göra 🙂