Loader

Västerbottenostbakad torsk med tomatiserad tagliatelle och smörstekta kantareller

2015-07-20
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Fick en liten påse idag med härliga kantareller som växte fram till ett spännande recept med en svensk fusion med det Italienska köket där en klassisk pasta möter svenska smaker, den smakrika västerbottenosten gifter sig fint med den syrliga pastan och de härliga smörstekta kantarellerna.. mums

Ingredients

  • 500 gr färsk Tagliatelle
  • 4 bitar Torskrygg utan skinn
  • 4 skivor Västerbotten ost
  • 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
  • 2 dl Vitt vin
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 dl Purjolök (strimlad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 gr Kantareller (tvättade)
  • 75 gr Smör
  • Rosmarinkvist

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och sätt på pastavatten

Step 2

Börja med att fräsa purjolöken med lite olivolja och tomatpurén

Step 3

När purjon mjuknat och tomatpurén fått lite färg slå på vinet och den krossade tomaten.

Step 4

Smula i buljongtärningen och ha i lite svartpeppar, låt sedan allt stå och puttra ihop.

Step 5

Lägg torsken i en ugnsform med lite olja i botten, salta och peppra torsken och krön med en skiva västerbotten ost

Step 6

Ställ in formen i ugnen och läg i pastan i vattnet

Step 7

Värm en stekpanna (gärna gjutgärn) och när den är varm lägg i kantarellerna, stek bort vattnet ur den och när det blivit torra lägg i smöret och rosmarinkvisten.

Step 8

Låt kantarellerna få färg och ta bort dem från värmen.

Step 9

Häll vattnet av pastan och blanda den med tomatsåsen, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 10

Ta ut torsken när osten smällt och börjar få färg, (ca 12 - 15 minuter i ugnen)

Step 11

Lägg pastan i botten med tosrken på och strö över de härliga kantarellerna, toppa med en grön kvist och njut av en härlig middag.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Caroline on 21 juli, 2015

      Herregud, så gott det såg ut! 🙂

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Några har smak för det ena, och några för det andra, därför blir alla flickor gifta och all mat uppäten.
    -Svenskt ordspråk
    %d bloggare gillar detta: