Västerbottenostbakad torsk med tomatiserad tagliatelle och smörstekta kantareller
2015-07-20- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Fick en liten påse idag med härliga kantareller som växte fram till ett spännande recept med en svensk fusion med det Italienska köket där en klassisk pasta möter svenska smaker, den smakrika västerbottenosten gifter sig fint med den syrliga pastan och de härliga smörstekta kantarellerna.. mums
Ingredients
- 500 gr färsk Tagliatelle
- 4 bitar Torskrygg utan skinn
- 4 skivor Västerbotten ost
- 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
- 2 dl Vitt vin
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 2 msk Tomatpuré
- 2 dl Purjolök (strimlad)
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- 200 gr Kantareller (tvättade)
- 75 gr Smör
- Rosmarinkvist
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och sätt på pastavatten
Step 2
Börja med att fräsa purjolöken med lite olivolja och tomatpurén
Step 3
När purjon mjuknat och tomatpurén fått lite färg slå på vinet och den krossade tomaten.
Step 4
Smula i buljongtärningen och ha i lite svartpeppar, låt sedan allt stå och puttra ihop.
Step 5
Lägg torsken i en ugnsform med lite olja i botten, salta och peppra torsken och krön med en skiva västerbotten ost
Step 6
Ställ in formen i ugnen och läg i pastan i vattnet
Step 7
Värm en stekpanna (gärna gjutgärn) och när den är varm lägg i kantarellerna, stek bort vattnet ur den och när det blivit torra lägg i smöret och rosmarinkvisten.
Step 8
Låt kantarellerna få färg och ta bort dem från värmen.
Step 9
Häll vattnet av pastan och blanda den med tomatsåsen, smaka av med salt och svartpeppar.
Step 10
Ta ut torsken när osten smällt och börjar få färg, (ca 12 - 15 minuter i ugnen)
Step 11
Lägg pastan i botten med tosrken på och strö över de härliga kantarellerna, toppa med en grön kvist och njut av en härlig middag.
posted by Caroline on 21 juli, 2015
Herregud, så gott det såg ut! 🙂
posted by Patric on 21 juli, 2015
Tackar 🙂