Veggienuggets, sötsur tomatconcassé med basilika och paprika bulgur
2017-03-04- Cuisine: Klimatsmart, Nyttigt
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
När min dotter berättande om de goda vegetariska nuggets som hon ätit vilken när hon var borta, utmanade det mig att göra en egen hemmagjorda variant som jag gör med kikärtor som bas och lite potatis för att mjuka upp konsistensen.
Till detta serverar en smakrik sötsur tomatconcassé som vi ger en extra touch med färsk basilika, samt bulgur som vi ger får och smak med grön paprika.
Ingredients
- 3 dl Kikärtor (Blöttlägg 2 h innan)
- 100 gr Potatis
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Gul lök
- 4 dl Ströbröd
- 1 brk Krossade tomater (bra sort)
- 2 msk Vittvins vinäger
- 2 mk Brun farin
- 1 msk Grönsaksfond
- 1 st knivspets Chilipulver
- 2,5 dl Vatten
- 3 dl Bulgur
- 1 st Grön paprika (tärnad)
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja att fritera i
Method
Step 1
Häll den krossade tomater i en kastrull med vattnet, farin, chili och vittvins vinäger, låt det sedan puttra ihop till en tjock concassé... smaka av med salt och peppar
Step 2
Under tiden koka potatisen så att den nästan är klar,
Step 3
Häll av vattnet från kikärtorna och blanda med potatisen, vitlök och gul lök, mixa sedan allt ordentligt så du får en smet, smaka av med salt och peppar.
Step 4
Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet
Step 5
Häll upp ströbrödet i en skål, klicka i kikärtssmet med två teskedar, vänd i ströbrödet, ta upp och tryck till så du får jämn höga nuggets.
Step 6
Värm en högre stekpanna med rapsolja som täcker minst halva nuggetsen när du lägger i dem, lägg i nuggets och fritera på medelvärme i ca 2 minuter per sida eller de fått en gyllenbrun färg. lägg dem att rinna av på en bit hushållspapper
Step 7
Blanda i paprikan i bulguren när den är klar, salta och lägg upp tillsammans med concassén och nuggets.. smaklig måltid!