Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm
2017-11-26- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En enkel, klassisk och robust middagsrätt som skulle passa lika bra vi en lägereld ute i det fria som vi ett bord dukat med linneduk, jag använder rådjur i detta recept men det går kanon att byta ut mot någon annan trevligt vilt.
Tänk på att vilt är ett klimatsmart alternativ eftersom de normalt the casino apps inte matas och då inte har någon miljöpåverkan från deras foderproduktion, om man betraktar vilda idisslare i våra skogar som en del av ekosystemet räknas deras utsläpp av växthusgasen metan som naturliga
Ingredients
- 500 g Rådjursytterfile (tärnad 1X1 cm)
- 700 gr Potatis (tärnad 0,5 X 0,5 cm)
- 400 gr Morot (bitar 0,5 X 0,5 cm)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Gröna ärtor (frysta)
- Smör
- Salt
- Svartpeppar
- Timjankvist
- 1,5 dl Cremefraiche
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 2 tsk Dijonsenap
- 1 msk Färskriven pepparrot
- 1 tsk Honung
Method
Step 1
Sätt ugnen på 160°
Step 2
Lägg potatis, lök och morötter på en plåt och vänd allt med lite rapsolja, ställ plåten i ugnen i ca 30 minuter.
Step 3
Blanda creme fraiche & yoghurt med dijon samt pepparrot och honungen, smaka av med lite salt.
Step 4
När potatisen är klar lägg på ärtorna stäng av ugnen och låt allt stå kvar i där
Step 5
Värm en gjutjärnspanna med smör, när smöret sluttat puttra lägg i köttet och två kvistar rosmarin, salta, peppra och stekt tills köttet fått en fin stekyta.
Step 6
Ta ut plåten ur ugnen, blanda vitlöken med 1 msk rapsolja och vänd i den med grönsakerna på plåten tillsammans med salt och peppar.
Step 7
Töm sedan i köttet från pannan och vänd försiktigt, smaka av och lägg tillbaka i pannan, servera med en rosmarinkvist på toppen och krämen bredvid.