Vin och dragondoftande kycklingfilé fylld med mozzarella och tomat serverat på syrlig salladsbädd
2012-11-20- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag så växte receptet fram från några kycklingfilér en mozzarella i kylen och lite dragon via en skvätt vin samt grädde, det är verkligen spännande när det sätter lite fart och jag smakar mig fram till ett gott recept i min fantasi.
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden. Här är min kyckling med just den rätta kombinationen som blir trevlig ihop med en sallad med lite äpple och lök.
Ingredients
- 6 st Kycklingfiléer
- 125 gr Mozarella (i 6st skivor)
- 2-3 st små Tomater (i 12 st skivor)
- 1,5 dl Vittvin
- 2,5 dl Grädde
- 15 ml Dijonsenap
- Dragon
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 1 st Äpplen (i strimlor)
- 1 st Paprika (i strimlor)
- 2 st Salladslökar (i bitar)
- 1 näve Sallads mix
- 10 ml vittvinsvinäger
- 10 ml Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- 6 portioner ris (kokt enligt pkt)
Method
Step 1
Stek kycklingen runt om så att den får färg krydda med salt, peppar och dragonen, samt lägg i den pressade vitlöken i pannan.
Step 2
Ta ur filéerna när dom är klara och häll i vin samt grädde, låt det koka ihop lite och lägg i senapen stäng värmen, börja koka riset
Step 3
Dela kycklingen inte helt igenom och längs med, lägg i mozzarelalan samt två skivor tomat och lägg dem i en ugnsform, slå på gräddsåsen från pannan och ställ formen i ugnen på 170° i ca 25 minuter
Step 4
Gör salladen med äpple, lök, paprika samt salladsmixen, slå på vinäger, rapsolja och lite salt sedan vänd försiktigt
Step 5
När kycklingen är klar så smaka lite på skyn, salta och peppra vid behov.. sedan är det bara att servera och njuta