Loader

Vin och dragondoftande kycklingfilé fylld med mozzarella och tomat serverat på syrlig salladsbädd

2012-11-20
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så växte receptet fram från några kycklingfilér en mozzarella i kylen och lite dragon via en skvätt vin samt grädde, det är verkligen spännande när det sätter lite fart och jag smakar mig fram till ett gott recept i min fantasi.

Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden. Här är min kyckling med just den rätta kombinationen som blir trevlig ihop med en sallad med lite äpple och lök.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer
  • 125 gr Mozarella (i 6st skivor)
  • 2-3 st små Tomater (i 12 st skivor)
  • 1,5 dl Vittvin
  • 2,5 dl Grädde
  • 15 ml Dijonsenap
  • Dragon
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 st Äpplen (i strimlor)
  • 1 st Paprika (i strimlor)
  • 2 st Salladslökar (i bitar)
  • 1 näve Sallads mix
  • 10 ml vittvinsvinäger
  • 10 ml Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 portioner ris (kokt enligt pkt)

Method

Step 1

Stek kycklingen runt om så att den får färg krydda med salt, peppar och dragonen, samt lägg i den pressade vitlöken i pannan.

Step 2

Ta ur filéerna när dom är klara och häll i vin samt grädde, låt det koka ihop lite och lägg i senapen stäng värmen, börja koka riset

Step 3

Dela kycklingen inte helt igenom och längs med, lägg i mozzarelalan samt två skivor tomat och lägg dem i en ugnsform, slå på gräddsåsen från pannan och ställ formen i ugnen på 170° i ca 25 minuter

Step 4

Gör salladen med äpple, lök, paprika samt salladsmixen, slå på vinäger, rapsolja och lite salt sedan vänd försiktigt

Step 5

När kycklingen är klar så smaka lite på skyn, salta och peppra vid behov.. sedan är det bara att servera och njuta

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: