Loader

Vin och grönpeppardoftande kycklingfilé på potatis och grönsaksbädd

2012-12-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så bjuder vi på en kycklinginnerfilé som bakas i ugnen på grönsaks och potatisbädd, allt lätt doftande av grönpeppar och vitt vin. En trevlig allt i ett rätt som man plockar ihop och ställer i ugnen, sedan så sköter den sig alldeles utmärkt själv med bara lite koll då och då.

Ingredients

  • 800 gr Kycklinginnerfilé (eller delad kycklingfilé)
  • 800 gr Potatis (skalad och mm tunt skivad)
  • 1 st Gul lök (skivad som potatisen)
  • 4 st tomater (skivade)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 tsk Grönpeppar
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 dl Vatten
  • 100 gr Brie ost (strimlad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja

Method

Step 1

Förstekt all kycklingfilé med salt och peppar, när kycklingen är klar häll gräddde, vatten, grönpeppar samt vinet i pannan och låt det koka upp.

Step 2

Smörj en ugnsform med olja och lägg i löken och potatisen, salta, peppra och vänd allt ordentligt

Step 3

Lägg sedan tomaterna och paprikan jämnt ovanpå

Step 4

Lägg sedan kycklingen ovanpå det. med brieosten på toppen

Step 5

Slå skyn i pannan över allt och ställ in det i ugnen på 180° i ca 60 minuter

Step 6

När potatisen i botten är klar ta ut formen och servera med en god sallad...

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: