Vin och grönpeppardoftande kycklingfilé på potatis och grönsaksbädd
2012-12-09- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
Idag så bjuder vi på en kycklinginnerfilé som bakas i ugnen på grönsaks och potatisbädd, allt lätt doftande av grönpeppar och vitt vin. En trevlig allt i ett rätt som man plockar ihop och ställer i ugnen, sedan så sköter den sig alldeles utmärkt själv med bara lite koll då och då.
Ingredients
- 800 gr Kycklinginnerfilé (eller delad kycklingfilé)
- 800 gr Potatis (skalad och mm tunt skivad)
- 1 st Gul lök (skivad som potatisen)
- 4 st tomater (skivade)
- 1 st Grön paprika (strimlad)
- 1 tsk Grönpeppar
- 1 dl Grädde
- 1 dl Vitt vin
- 1 dl Vatten
- 100 gr Brie ost (strimlad)
- Svart peppar
- Salt
- Rapsolja
Method
Step 1
Förstekt all kycklingfilé med salt och peppar, när kycklingen är klar häll gräddde, vatten, grönpeppar samt vinet i pannan och låt det koka upp.
Step 2
Smörj en ugnsform med olja och lägg i löken och potatisen, salta, peppra och vänd allt ordentligt
Step 3
Lägg sedan tomaterna och paprikan jämnt ovanpå
Step 4
Lägg sedan kycklingen ovanpå det. med brieosten på toppen
Step 5
Slå skyn i pannan över allt och ställ in det i ugnen på 180° i ca 60 minuter
Step 6
När potatisen i botten är klar ta ut formen och servera med en god sallad...