Loader

Vin och rödlöksbräserad fläskfilé med chevregratinerad portabello och klyftad potatis

2013-12-21
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En lite festligare middag med fläskfilé och svampen portabello, fläskfilén får lite stekytan innan den bräseras med vin och rödlök. Portabelon gratineras i ugnen med chevre och lite honung, jag serverade hemgjord klyftpotatis till men självklart tar du det är sugen på.

Ingredients

  • 2 st Fläskfiléer ca 1 kg (delade i 12 bitar)
  • 2 st Rödlökar (skalade och tunt skivade)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 3 dl Rött vin
  • 1 dl Vatten
  • 15 ml + lite till portabellon Honung flytande
  • 30 ml Tomatpuré
  • 6 st Portabello
  • 120 gr Chevre ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 900 gr Potatis (klyftad)
  • Rapsolja
  • Färsk Rosmarin

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, låt den stå där i 25 - 30 min tills den fått färg och är klar.

Step 2

Stek fläskfilé bitarna runt om i lite rapsolja, när det är klart slå på vinet, vatten, löken, honung, tomatpuré, salt & svartpeppar, lägg en rosmarin kvist på toppen och lägg sedan på ett lock, låt det puttra i ca 10 - 15 min, vänd försiktigt då och då samt smaka av med salt och svart peppar

Step 3

Lägg portabellon på en plåt och dela upp chevren på alla svampar, ringla lite honung på och när potatisen börjar bli klart flytta ner den i ugnen och ställ svampen högt upp.

Step 4

Låt chevren smälta på svampen och få lite färg, när det är klart och potatisen är klar är det dags att lägga upp allt och servera en härlig middag.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
    -Douglas Adams
    %d bloggare gillar detta: