Vin och rödlöksbräserad fläskfilé med chevregratinerad portabello och klyftad potatis
2013-12-21- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En lite festligare middag med fläskfilé och svampen portabello, fläskfilén får lite stekytan innan den bräseras med vin och rödlök. Portabelon gratineras i ugnen med chevre och lite honung, jag serverade hemgjord klyftpotatis till men självklart tar du det är sugen på.
Ingredients
- 2 st Fläskfiléer ca 1 kg (delade i 12 bitar)
- 2 st Rödlökar (skalade och tunt skivade)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 3 dl Rött vin
- 1 dl Vatten
- 15 ml + lite till portabellon Honung flytande
- 30 ml Tomatpuré
- 6 st Portabello
- 120 gr Chevre ost
- Salt
- Svartpeppar
- 900 gr Potatis (klyftad)
- Rapsolja
- Färsk Rosmarin
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° och lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, låt den stå där i 25 - 30 min tills den fått färg och är klar.
Step 2
Stek fläskfilé bitarna runt om i lite rapsolja, när det är klart slå på vinet, vatten, löken, honung, tomatpuré, salt & svartpeppar, lägg en rosmarin kvist på toppen och lägg sedan på ett lock, låt det puttra i ca 10 - 15 min, vänd försiktigt då och då samt smaka av med salt och svart peppar
Step 3
Lägg portabellon på en plåt och dela upp chevren på alla svampar, ringla lite honung på och när potatisen börjar bli klart flytta ner den i ugnen och ställ svampen högt upp.
Step 4
Låt chevren smälta på svampen och få lite färg, när det är klart och potatisen är klar är det dags att lägga upp allt och servera en härlig middag.