Vin och salvia marinerad kotlett med grillad brie, päron och balsamsky
2014-05-31- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Härliga svenska kotletter som marineras i en trevlig marinad med vin och salvia som ger en skön smak på grillen, till detta en grillad brieost och päron som serveras med en sötsyrlig balsamicosky.
Ingredients
- 6 st Svenska fläskkotletter
- 1 dl Rött vin
- 1 Näve Salvia
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1/2 msk Olja
- 1 st Päron (i klyftor)
- 3 st Små Brieostar
- 900 gr Potatis (delade)
- 2 st Gröna paprikor (ta ur kärnhuset men ha paprikorna hela)
- 0,5 dl Balsamico vinäger
- 4 dl Vatten
- 2 st Köttbuljongtärningar
- 15 ml Flytande honung
- 15 ml Maizena
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt ugnen på 220°
Step 2
Mixa salvia och vitlök med oljan, häll sedan i vinet, salt och svartpeppar
Step 3
Lägg kotletterna i en bunke och häll marinaden på och låt dem ligga där tills det ska grillas
Step 4
Ta fram en kastrull och häll i vatten, balsamico, flyttande honung, buljongtärningarna och låt allt puttra ihop i ca 5 - 10 minuter, red sedan av med Maizena utrörd i lite vatten avsluta med att smaka av.
Step 5
Lägg potatisen på en plåt och ställ i ugnen i ca 35 minuter tills det fått färg och är klara.
Step 6
Ta med kött, brieost och paprikorna till grillen och börja med att grilla köttet samtidigt som du penslar ofta med marinaden, lägg även på paprikan och päron, avsluta med brie osten som ska få lite grillränder och bli mjuk
Step 7
Lägg upp potatisen, köttet med paprikan och dela brieosten som servera med päron.