Loader

Vin och salvia marinerad kotlett med grillad brie, päron och balsamsky

2014-05-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Härliga svenska kotletter som marineras i en trevlig marinad med vin och salvia som ger en skön smak på grillen, till detta en grillad brieost och päron som serveras med en sötsyrlig balsamicosky.

Ingredients

  • 6 st Svenska fläskkotletter
  • 1 dl Rött vin
  • 1 Näve Salvia
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1/2 msk Olja
  • 1 st Päron (i klyftor)
  • 3 st Små Brieostar
  • 900 gr Potatis (delade)
  • 2 st Gröna paprikor (ta ur kärnhuset men ha paprikorna hela)
  • 0,5 dl Balsamico vinäger
  • 4 dl Vatten
  • 2 st Köttbuljongtärningar
  • 15 ml Flytande honung
  • 15 ml Maizena
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 220°

Step 2

Mixa salvia och vitlök med oljan, häll sedan i vinet, salt och svartpeppar

Step 3

Lägg kotletterna i en bunke och häll marinaden på och låt dem ligga där tills det ska grillas

Step 4

Ta fram en kastrull och häll i vatten, balsamico, flyttande honung, buljongtärningarna och låt allt puttra ihop i ca 5 - 10 minuter, red sedan av med Maizena utrörd i lite vatten avsluta med att smaka av.

Step 5

Lägg potatisen på en plåt och ställ i ugnen i ca 35 minuter tills det fått färg och är klara.

Step 6

Ta med kött, brieost och paprikorna till grillen och börja med att grilla köttet samtidigt som du penslar ofta med marinaden, lägg även på paprikan och päron, avsluta med brie osten som ska få lite grillränder och bli mjuk

Step 7

Lägg upp potatisen, köttet med paprikan och dela brieosten som servera med päron.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: