Vin och timjanbräserad kycklingfilé med två sorters lök och oliver
2012-12-25- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
En härlig kycklingrätt där man först steker filéerna med lite lök, för att sedan tillsätta lite vin och timjan som får puttra ihop.
Rätten tar inte så lång tid att göra och man får tid över att njuta av kvällen, till kycklingen serverade jag ris men man kan nog variera sig rätt bra här.
Ingredients
- 900 gr Kycklinginnerfilé eller delad kycklingfilé
- 1 st Gullök (i klyftor)
- 1 st Rödlök (i klyftor)
- 1 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 15 ml Tomatpuré
- 2 dl Vitt vin
- 2 dl Vatten
- Liten knippe Timjan (hackad)
- 100 gr Gröna oliver
- 20 ml Kyckling fond
- Svartpeppar
- Salt
- Rapsolja
- 6 portioner Ris
Method
Step 1
Sätt på vatten och koka riset enligt förpackningen
Step 2
Stek kycklingen i lite olja så att den får färg, salta och peppar lite och lägg sedan i löken och låt det steka med lite
Step 3
Lägg i tomatpurén samt timjan och låt det steka med lite
Step 4
Slå på vatten, vin och fonden sätt på ett lock och låt det puttra i ca 8 - 10 minuter
Step 5
Lägg på oliverna som bara ska bli varma, smaka av med salt och peppar
Step 6
Lägg upp med lite timjan på toppen och servera med riset samt lite sallad.