Loader

Vin och timjanbräserad kycklingfilé med två sorters lök och oliver

2012-12-25
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En härlig kycklingrätt där man först steker filéerna med lite lök, för att sedan tillsätta lite vin och timjan som får puttra ihop.

Rätten tar inte så lång tid att göra och man får tid över att njuta av kvällen, till kycklingen serverade jag ris men man kan nog variera sig rätt bra här.

Ingredients

  • 900 gr Kycklinginnerfilé eller delad kycklingfilé
  • 1 st Gullök (i klyftor)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 dl Vatten
  • Liten knippe Timjan (hackad)
  • 100 gr Gröna oliver
  • 20 ml Kyckling fond
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 6 portioner Ris

Method

Step 1

Sätt på vatten och koka riset enligt förpackningen

Step 2

Stek kycklingen i lite olja så att den får färg, salta och peppar lite och lägg sedan i löken och låt det steka med lite

Step 3

Lägg i tomatpurén samt timjan och låt det steka med lite

Step 4

Slå på vatten, vin och fonden sätt på ett lock och låt det puttra i ca 8 - 10 minuter

Step 5

Lägg på oliverna som bara ska bli varma, smaka av med salt och peppar

Step 6

Lägg upp med lite timjan på toppen och servera med riset samt lite sallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
    -HC Andersen
    %d bloggare gillar detta: