Vitlök, tomat och vinbrässerad skinkstek i ugnen med fetaosttoppad potatissallad
2013-02-17- Cuisine: Internationell, Medelhavet, Svenskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 8
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 2:00 h
- Ready In: 2:20 h
Related Recipes:
Dagens middag vart en trevlig skinkstek som tillagades i ugnen med lite tomat, vitlök, basilika och en skvätt rött vin, till detta serverade jag en trevlig sallad med ljummen potatis, fetaost och lite honung.
Ingredients
- 1 st Fläskstek (svensk)
- 200 gr Cockatailtomater
- 4 st Vitlöksklyftor (skivade)
- Basilika
- 1,5 dl Rött vin
- 15 ml Köttfond
- 1 dl Grädde
- 2 dl Vatten
- 10 ml Tomatpuré
- 15 ml Maizena
- 150 gr Fetaost
- 800 gr Potatis (skalad i bitar)
- 2 nävar salladsmix
- 10 - 15 ml Flytande honung
- Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 180° krydda fläsksteken ordentligt med salt och svartpeppar, stek den runt om och lägg den i en ugnsform. Lägg tomaterna, vitlöken och riv basilikan i, slå på vinet, vattnet samt fonden och ställ i formen i botten av ugnen.
Step 2
Köttet är klart efter ca 1,5 timme, när det nått 72°
Step 3
Lägg potatisen på en plåt och ställ in den ovanför steken när det återstår ca 30 minuter på skinksteken
Step 4
När köttet är klart ta ut det och lägg det i folie, skyn hälls i en kastrull med grädden och tomatpurén låt det koka upp och häll i maizenan utrört med lite vatten låt det koka upp och smaka av med salt och peppar
Step 5
Ta ut potatisen och smula fetaosten och ringla honungen över den, vänd i salladen och lägg upp salladen
Step 6
Skiva köttet och lägg upp med lite sås på och resten i en bredvid.. Smaklig måltid