Vitlöksdoftande plocksallad med potatis, champinjon, kronärtkockstsbotten och mer mums

2012-10-06
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Ett gott vin och något smarrigt till som enkelt äts med lite trevliga charkuterier, här är en läcker potatis som innehåller allt som gör plocktallriken färdig direkt.

Lägg bara upp lite trevliga charkuterier, en god ost och häll upp ett gott vin till, sedan är det färdigt för att äta som lite plockmat och njuta av kvällen.

Ingredients

  • 600 gr Sparrispotatis (skivad 1/2 cm tjocka)
  • 200 gr Purjolök (skivad)
  • 150 gr Champinjoner (utan fot och delad)
  • 200 gr Kronärtskocksbottnar (delade i 4)
  • 1 dl Tranbär
  • 100 gr Ädelost
  • 2 nävar Salladsmix
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Råstek potatisen i rikligt med olja på medelvärme så att den inte år för mycker färg direkt.

Step 2

När potatisen börjar bli klar lägg i purjolöken, efter någon minut champinjonerna och sist lägg i kronärtskocksbottnarna låt allt sedan bli färdigt

Step 3

Lägg i vitlöken och tranbär och fräs lite, stäng värmen och smula i osten vänd sedan försiktigt

Step 4

Smaka av och ha sedan i salladen och lägg upp det snyggt med lite ost på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
-Laurence Olivier
%d bloggare gillar detta: