Vitlöksdoftande plocksallad med potatis, champinjon, kronärtkockstsbotten och mer mums
2012-10-06- Cuisine: Medelhavet, Svenskt
- Course: Glutenfri, Tillbehör, Vegetarisk
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Ett gott vin och något smarrigt till som enkelt äts med lite trevliga charkuterier, här är en läcker potatis som innehåller allt som gör plocktallriken färdig direkt.
Lägg bara upp lite trevliga charkuterier, en god ost och häll upp ett gott vin till, sedan är det färdigt för att äta som lite plockmat och njuta av kvällen.
Ingredients
- 600 gr Sparrispotatis (skivad 1/2 cm tjocka)
- 200 gr Purjolök (skivad)
- 150 gr Champinjoner (utan fot och delad)
- 200 gr Kronärtskocksbottnar (delade i 4)
- 1 dl Tranbär
- 100 gr Ädelost
- 2 nävar Salladsmix
- 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Råstek potatisen i rikligt med olja på medelvärme så att den inte år för mycker färg direkt.
Step 2
När potatisen börjar bli klar lägg i purjolöken, efter någon minut champinjonerna och sist lägg i kronärtskocksbottnarna låt allt sedan bli färdigt
Step 3
Lägg i vitlöken och tranbär och fräs lite, stäng värmen och smula i osten vänd sedan försiktigt
Step 4
Smaka av och ha sedan i salladen och lägg upp det snyggt med lite ost på toppen