Loader

Vitlöksdoftande plocksallad med potatis, champinjon, kronärtkockstsbotten och mer mums

2012-10-06
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett gott vin och något smarrigt till som enkelt äts med lite trevliga charkuterier, här är en läcker potatis som innehåller allt som gör plocktallriken färdig direkt.

Lägg bara upp lite trevliga charkuterier, en god ost och häll upp ett gott vin till, sedan är det färdigt för att äta som lite plockmat och njuta av kvällen.

Ingredients

  • 600 gr Sparrispotatis (skivad 1/2 cm tjocka)
  • 200 gr Purjolök (skivad)
  • 150 gr Champinjoner (utan fot och delad)
  • 200 gr Kronärtskocksbottnar (delade i 4)
  • 1 dl Tranbär
  • 100 gr Ädelost
  • 2 nävar Salladsmix
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Råstek potatisen i rikligt med olja på medelvärme så att den inte år för mycker färg direkt.

Step 2

När potatisen börjar bli klar lägg i purjolöken, efter någon minut champinjonerna och sist lägg i kronärtskocksbottnarna låt allt sedan bli färdigt

Step 3

Lägg i vitlöken och tranbär och fräs lite, stäng värmen och smula i osten vänd sedan försiktigt

Step 4

Smaka av och ha sedan i salladen och lägg upp det snyggt med lite ost på toppen

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: