Vitlöksdoftande tomatsås med körvel i symfoni med tagliatelle
2012-03-23- Cuisine: Italien
- Course: Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Sådana som jag fick idag lite bannor på ena föredraget som jag lyssnade på, tanken på att ta kort på sin mat och lägga upp på nätet var inte helt korrekt.
Men jag håller inte med där riktigt, för mitt syfte är ju lite att visa att det med enkla medel går att göra måltiden på tallriken lite skön för ögat att se.
Precis som idag med middagen som består av en härligt krämig pasta med färska tomater och vitlök kryddat med körvel, där jag med en större pincett rullar upp pastan och lägger det snyggt på tallriken och toppar med lite riven parmesan, ett par varv med svart peppar kvarnen, lite grön körvel och ett par stänk av en god olivolja på toppen…
Vitlöksdoftande tomatsås med körvel i symfoni med tagliatelle
– 1pkt Färsk Tagliatelle
– 4st Klyftor vitlök pressad
– 4st Tomater i tärningar
– 1st Rödlök tärnad
– 2dl Vatten
– 2dl Grädde
– 15ml Flytande honung
– Salt
– Svart peppar
– Körvel
– Olja
1. Sätt på pasta vatten enligt anvisningarna och hetta upp en kastrull till såsen.
2. Häll i olja i kastrullen och lägg i lök samt vitlöken låt det bli mjukt utan att få färg.
3. Lägg i tomat och vatten låt allt koka upp och puttra i ca 10 minuter.
4. Slå på grädde och lägg i kryddorna samt honung, låt det puttra i ca 5 minuter… Lägg i pastan i vattnet
5. Smaka av och lägg pastan i med såsen och låt det vila i ca 3 minuter så att pastan blir krämig med såsen.
6. Lägg upp snyggt på ett fat eller tallrik och servera
Den lite vakna har nu även märkt att rätten är utan kött, vilket kan vara bra med tanke på klimatfrågan..