Whiskysås
2012-12-28- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Tillbehör
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 10
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
Lovade på facebooksidan att göra ett recept på Whiskysås så här är det, det är ett lagom krångligt recept där det viktiga är att den får puttra en rejäl stund.
Ingredients
- 1 st Gul lök (i bitar)
- 3 st Morötter (i bitar)
- liten bit Rotselleri (i bitar)
- 1 st Vitlök (hackad)
- 15 ml Tomatpuré
- 1 st Äpple (i bitar)
- 0,5 dl Whisky (inte den finaste och rökigaste)
- 2 dl Creme fraiche
- 25 ml Köttfond
- 0,5 L Vatten
- Vitpeppar
- Salt
- 15 ml Maizena
- Smör
Method
Step 1
Fräs alla grönsaker, äpple och lök i lite smör så att de får färg, lägg sedan i tomatpurén och fräs lite till.
Step 2
Häll i whiskyn, vatten och fond och låt allt puttra ihop tills du har ca 2-3 dl kvar.
Step 3
När det är gjort silar man ur grönsakerna ordentligt, häll tillbaka skyn i pannan och koka upp.
Step 4
Lägg i creme fraichen och låt den smälta under omrörning, smaka av med salt och peppar och red av med maizenan utrörd i lite vatten.
Step 5
Servera sedan såsen till det du vill..