Wokade nudlar med kokos, fläsk och grönsaker
2012-10-24- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En beställning hemma på nudlar är nästan stående då det är en av dotterns favoriter, här är en variant med smak av kokos och med fläsk.
Jag börjar med att lägga nudlarna i blöt och sedan göra i ordning woksåsen som ska ge allt rätt smak, sist strimlar jag kött och grönsaker som ska wokas.
Ingredients
- 400 gr Nudlar (lägges i ljummet vatten ca 30 min)
- 400 ml Kokosmjölk
- 1 Vitlöksklyfta (pressad)
- 3 st Citrongräs strån (finhackade)
- 8-12 Basilika blad (finhackade)
- 1/2 tsk Gul currypasta
- 10 ml Ris eller vittvinsvinäger
- 10 ml Flytande honung
- Örtsalt
- 500 gr Fläsk kotlett (strimlad)
- 1 st Gul paprika (i bitar)
- 1 st Grön paprika (i bitar)
- 1 st Röd paprika (i bitar)
- 1 st Rödlök (i klyftor)
- Rapsolja
Method
Step 1
Gör woksåsen genom att blanda ihop kokosmjölk, citrongräs, basilika, vitlöksklyfta, curry, vinäger, honung och salta med örtsalt
Step 2
Värm en panna eller wok rejält med olja, lägg först i köttet som ska få färg.
Step 3
Lägg sedan i löken samt paprikan som aka woka med en stund
Step 4
Sedan ska nudlarna i väl avrunna, vänd några gånger och häll i woksåsen
Step 5
Vänd försiktigt men ordentligt och låt det bli riktigt varmt, smaka sedan av.. servera
posted by Gunnar Gunnarsson on 12 november, 2012
Gott, men nästa gång skulle vi vilja göra denna rätt vegetarisk. Har du något tips vad vi skulle kunna ersätta kotletten med?
Tack Patric!