Loader

Wraps med kryddigt fläskkött som snabbmat

2013-01-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 25m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Här kommer ett recept på hur man snabbt fixar en trevlig middag som brukar passa de flesta i familjen, det är tortilla bröd som fylls med fläskkött som steks läckert med kryddor, tomat och lök.

Allt läggs i ett tortillabröd med sallad för att sedan toppa med lite yoghurt, salsa och avocado, för att vika ihop allt till ett kuvert som man kan äta med händerna utan allt för mycket spill.

Jag använde min egna salsa men man kan köpa färdig om man inte har någon hemma, receptet hittar du här på min egen salsa

Ingredients

  • 6 st Stora tortillasbröd
  • 600 gr Strimlat fläskkött
  • 1 st Gul lök (strimlad)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade i kvartar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • Taco krydda
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Avocado (i skivor)
  • Yoghurt
  • Salsa
  • Salladsmix
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Börja med att fräsa köttet i lite rapsolja, lägg i löken och tomaterna och krydda med tacokrydda, salt och svart peppar, slå på vattnet och låt det puttra ihop under ett lock

Step 2

Smaka av köttet och värm sedan tortillan lite och börja lägga ihop din egen wraps med sallad i botten, köttet, salsa, yoghurt och avokadon

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: