Wraps med rökt lax, räkor och en kräftstjärtssallad, rostad klyftpotatis, honungsyoghurt samt en gurk & jordgubbssallad
2012-08-08- Cuisine: Internationell, Mexico
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel, Svårt
- Servings: 6
- Prep Time: 60m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
Idag så är det födelsemiddag hemma och som traditionen säger får födelsebarnet bestämma meny, dagens meny var lite luddig och skulle vara wraps med fisk och skaldjur i. Jag tog mig ann uppdraget genom att starta i affären för lite inspiration, dock hade jag tidigare sett ett intressant recept på en ”Cucumber and Strawberry Salad” som jag ville ha med i kväll.
Ingredients
- 6st Tortilla (stora)
- 300gram kräftstjärtar
- 200gram Rökt lax skiva
- 100gram pillade räkor
- Ruccola
- 3st Schalottenlökar (finhackade)
- 1st Vitlöksklyfta finhackad
- 2cm Röd chili finhackad
- 2dl Honungsmelon (fint tärnad)
- 1st Avacado (fint tärnad)
- 1st Citron
- 10ml Koriander (hackad)
- 10ml Basilika (hackad)
- 15ml God olja
- -----------
- 2dl Tunt skivad gurka
- 12st Jordgubbar skivade
- 0,75dl Äppelcidervinäger
- 0,75dl Vatten
- 12ml Strösocker
- 5st Mynta blad eller efter smak
- ----------
- 900gram Potatis i klyftor
- Flingsalt
- Olivolja
- Svartpeppar
- ----------
- 3dl Yoghurt
- 20ml Flytande honung
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Blanda ihop vitlök, shalottenlök, chili, melon, koriander och basilika
Step 2
Riv skalet av citronen och pressa ur saften och ha i med oljan
Step 3
Vänd försiktigt och ha sedan i kräftstjärtarna väl avrunna om dom ligger i spad
Step 4
Vänd allt försiktigt och ha sedan i avacadon och vänd försiktigt igen
Step 5
Smaka av med salt och låt dra i minst 45 minuter
Step 6
Lägg ett tortilla bröd på bänken, sedan ska det i lite ruccola, rökt lax, röran och rulla ihop
Step 7
Rulla lite folie i botten på wrapsen så att den håller ihop och garnera med några räkor på toppen.
Step 8
----------
Step 9
Blanda ut sockret med vinäger, mynta och vatten
Step 10
Lägg i gurka och jordgubbarna och vänd försiktigt
Step 11
Smaka av och låt dra i minst 45 minuter
Step 12
-----------
Step 13
Ställ in potatisen på en oljad plåt i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter
Step 14
När potatisen är rostad och färdig salta, peppra och häll lite olja på.. servera
Step 15
-----------
Step 16
Blanda ihop yoghurten med honungen
Step 17
Smaka av med salt och peppar