Loader

En restaurangstad i framkant men inte alltid där man tror!

By : | 0 Comments | On : 27 september, 2016 | Category : Blogg, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

På en given signal strömmar det in ett hundratal gäster fulla av energi och på nolltid fylls den begränsade matsalen av glada röster, snabbt bildas det en kö runt den kärleksfullt och hantverksmässigt tillagade maten bestående av både varmrätt, nybakat bröd och rikligt med grönsaker på en buffé i olika former..

I köket höjs tempot lika snabbt och maten lämnar köket i strid ström, samtidigt som kockarna jobbar för högtryck med att hela tiden förse gästerna med nylagad mat.

Plötsligt hörs ett högre ljud och kön skingras lite där den välfyllda tallriken landade, snabbt är personalen ute för att snygga till så att kön kan fortsätta ringla sig fram.

Under någon timme så fortsätter det likadant samtidigt som det fylls på i diskrum och matsalen ska hållas snygg för alla gäster, när det börjar lugna ner sig återstår allt efterarbete för att återställa alt inför morgondagen då allt böjar om igen.

I köket så jobbar de stolta kockar med att planera och förbereda måltiderna som ska tillgodose gästernas önskemål, samtidigt så ska de följa regler från myndigheter och politiska beslut som inte alltid är anpassade eller fungerar ihop med de önskemål som gästerna har.

Man får utstå mycket åsikter från olika håll av människor som knappt satt sin fot i restaurangen eller ännu mindre ätit av maten som serveras, samtidigt som den viktigaste gästen kanske inte alltid är den som hörs mest utåt men är den som restaurangen ser som sin viktigaste gäst.

Restaurangen har en viktig funktion att ta till vara på då den ska se till att gästen mår bra och orkar med en hel dag i sin tuffa miljö, samtidigt som den ska vara fostrande och lärande där man ska inspireras att äta rätt.

Även miljö och etiska aspekter är viktiga både mot gästen och hur råvarorna hanteras från jord till bord, här ska alla serveras oavsett vilka medicinska eller religösa behov man har.

Här är man även långt i framkant vad det gäller ekologiskt, miljö och mat som främjar hälsa och levnadsstil, här serveras mat som följer de senaste riktlinjerna hur en måltid ska komponeras ihop för att gästen ska må bra och klara av resten av dagen i sitt viktiga arbete.

För andra året i rad vinner Västerås Stad priset som årets Skolmatskommun enligt White Guide Junior

För att man fortsätter sin ambitiösa och ansvarsfulla satsning på den offentliga gastronomin – till gagn för såväl barn som sjuka och äldre, som i våra ögon är universums viktigaste matgäster.”

Vi hittar även en rad Västeråsare bland nomineringarna och strax bakom vinnarna i de olika kategorierna, nu fortsätter arbetet som är riktigt spännande att följa utvecklingen från skolbespisning till stans prisbelönta restauranger.

Dessa nomineringar och platser vart det för Västerås Stad i 2016 års upplaga av White Guide Junior.

 • Årets skolmatskommun: 1plats
 • Årets måltidschef: Bosse Norrman 8 plats
 • Årets kock: Ivan Henriksen 3 plats
 • Årets skolrestaurang: Lövängsskolan 2:a plats
 • Årets förskolekök: Bjurhovdasmycket, 2 plats

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
  -Dansk ordspråk
  %d bloggare gillar detta: