Rödvinsdoftande köttfärssås med oregano

Tänk på så många olika sätt man kan göra köttfärssås på..
Måndag med allt som det innebär med körningar, träningar och allmänt måndags trött, och jag fortsätter med mina rätt enkla vardagsrecept. Idag så är det nytt tema på köttfärssåsen som gällen, en skvätt rött vin från helgen och färsk organo förgyller det hela.
Rödvinsdoftande köttfärssås med oregano
– 1pkt Pasta
– 600gr Blandfärs
– 2st Tomater tärnad
– 1st Gul lök skivad i halvmånar
– 2st Paprikor, gärna olika färger i bitar
– 1dl Rött vin (eller skvätten som är kvar)
– 3dl Vatten
– 20ml Tomatpuré
– 0,5tsk Socker
– 2,5dl Mjukost
– Salt
– Oregano
– Svart peppar
1. Börja sätta på pasta vatten och koka efter anvisningar
2. Stek färsen på hög värme i olja så att den får färg
3. När den börjar få färg stek med löken och tomaten.
4. Häll på vin,vatten och socker när löken börjat mjukna, låt koka häftigt i några minuter.
5. Blanda i tomatpuré, paprikan och oregano
6. Blanda i mjukosten och låt få ett snabbt uppkok
7. Smaka av med salt och svartpeppar… Rätten är klar