Loader

Så var det det där med kvalitet och pris..

By : | 2 Comments | On : 3 januari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Tankar, Utveckling

Olivoljan i Sverige är mer kontrollerad om man håller sig till dom lite mer kända märkena.

I Italiens utreds nu omfattande fusk med olivolja när man upptäckt att fyra av fem flaskor, märkta som 100% ren jungfruolja visade sig vara utblandade med olja av sämre kvalité. Jag är inte direkt förvånad och det är förmodligen inte sista gången det kommer att hända, för det är klart att kan man tjäna lite extra på att luras så gör man.

Säkerligen så är det som i Sverige när man sålde choklad med blåbärssmak utan blåbär eller drycker utan att det innehöll det som namnet antyder, man gör det inte för att luras det bara råkade bli så i jakten på förtjänst ett olycksfall mest eller??

Läs mer om olivoljefusket i Italien på SVT.se

Print Friendly, PDF & Email

  Comments (2)

  1. posted by Johanna on 3 januari, 2012

   Vad som fascinerar mig varje gång någon så kallad matskandal är på tapeten är att folk uttrycker att de är genuint chockade av det som framkommit. Min tanke är mest wake up and smell the coffe.

     Svara
   • posted by Patric on 3 januari, 2012

    Ja nog är det många som skulle behöva vakna upp och se hur det är, tyvärr så pratar många kvalitet medan mycket av det vi ser i butikerna vittnar om annat.

      Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
  -Robert Lynd
  %d bloggare gillar detta: