Loader

Sådär då känns det ytterligare lite bättre på råvarufronten

By : | 0 Comments | On : 20 juni, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Svenska kyckling som haft det bättre under sin uppväxt känns roligare att kunna servera våra patienter.

Ett nytt härligt steg i strävan att jobba med kvalité, miljö och djurhållning i vårt stora kök, nu kommer vi att börja använda Svensk kyckling till alla dom kycklingrätter som vi tillagar och serverar till våra patienter.

Att vi väljer den svenska kyckling till våra patienter och gäster är ett helt naturligt steg för oss när vi tittar på allt från kvalité till hållbar utveckling, sen tidigare så använder vi oss bland annat av färskt kravkött av nött samt lamm och vi köper hem MSC märkt färsk fisk till alla rätter som vi tillagar själva.

Vi tittar och utvärderar samtliga råvaror hela tiden och försöker byta ut det som inte känns bra ur kvalité och miljöaspekt, nu kan vi inte byta ut allt samtidigt men det görs konstant med små steg för att det ska fungera i verksamheten.

Ett annat steg för att bli lite mera miljö smarta är att vi tittar på att jobba med våra matsedlar lite annorlunda, vi ska titta på hur vi gör dom lättare att anpassa de mot olika säsonger när våra svenska råvaror är som bäst.

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
  -Jean Anthelme Brillat-Savarin
  %d bloggare gillar detta: