Loader

Ska vi förbjuda surströmming?

By : | 0 Comments | On : 26 augusti, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Lite salt kan höja smaken

Måste all mat man äter vara god, se bra ut och lukta gott, är det kanske så att man ibland får acceptera att det inte är så som jag vill för att någon annan tycker olika? Svaret på den frågan är svår för vem bestämmer vad som är gott eller inte gott, självklart ska inte biffen vara bränd eller fisken kokt till oigenkännlighet. Men när det kommer till smaker vem har rätt att döma ut en som tycker olika, någon vill ha det salt, en annan pepprigt, lite sött och jätte starkt, kanske är det så att surströmming ska förbjudas eftersom majoriteten av alla svenskar inte gillar den.

Smaken är delad och det är många som har olika åsikter, och i ett offentligt kök oavsett om vi lagar för 20 eller 900 patienter så ska det passa majoriteten av alla. Hur lyckas man med det? det är en bra fråga men i vårat kök så lagar kockarna mat som dom själva kan tänka sig att äta, kocken smaksätter efter eget huvud och smak för att göra det bästa möjliga för så många som möjligt.

Om maten nu inte smakar någonting, så behöver den ofta bara lite salt eller peppar för att höja smaken rejält. Jag är medveten om att många mediciner kräver mera kryddning för att maten ska smaka, men det skulle inte vara så bra för dom som inte har den typen av mediciner. Så mitt mål med sjukhusmaten är att vi ska laga bra och näringsriktig mat av hög kvalitet med bra råvaror som smakar som det ska, jag vet att vi inte är där riktigt ännu på alla fronter men jag vet dock att vi lagar bra mat idag. Absolut så behöver ändra vissa råvaror som vi använder, samt skrota flera färdiga rätter som vi har idag som vissa desserter.

Vi har idag ett kök där vi försöker göra alla delaktiga i upplevelsen kring maten i måltiden, vi pratar mycket om det ansvar vi har gentemot patienter och kunder som vi lagar och lägger upp till.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
  -Jean Anthelme Brillat-Savarin
  %d bloggare gillar detta: