Loader

Skånsk pytt i panna med äggula och saltgurka

By : | 0 Comments | On : 7 januari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Snabbmat, Tankar

När jag stuvar pytt så vill jag inte ha massa sås som rinner runt utan det ska vara precis så det finns där och ger smak.

Min far är skåning och därifrån har jag fått en hel del influenser i början på min karriär, men han är även den som lärt mig mycket av grunderna i köket från början. Det var även han som var roligt att reta i köket med alla mina nymodigheter som att han tyckte att jag blandade örter i allt, men det är roligt att då och då plocka fram de gamla härliga recepten med skånsk touch som han lärt mig.

Idag så vart det en liten kyllskåpsrensning där jag hittade lite pannbiffar och kokt potatis, det steker jag upp och blandar med en lök så vips blir det pytt i panna. Men med mina influenser så gör jag den som min far gjorde den, stuvad med senap och serverad med en äggula samt saltgurka och där bidde pytten skånsk.

Skånsk pytt i panna med äggula och saltgurka 

– 600gr Stekt kött av någon form  i tärningar
– 600gr Kokt potatis i tärningar
– 1st Gul eller röd lök fint hackad
– 2dl Grädde
– 30ml Vanlig senap (mer eller mindre efter smak)
– Salt
– Peppar
– Äggula i sitt skal
– Salt gurka i stavar
(- Jag garnerade även med lite paprika i stavar)

1. Stek först löken lite i olja blanda sedan i kött och potatis och stek på ordentligt.
2. Blanda ihop grädde, senap och kryddor ordentligt, slå det på pytten och låt koka ihop lite och smaka av.
3. Lägg upp och ställ ägget med gulan på toppen garnera med gurkan och eventuellt paprika.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
  -Jean Anthelme Brillat-Savarin
  %d bloggare gillar detta: