Skeppskocken Mr Patrick Gill på Titanic..
För flera år sedan i samband med filmen Titanic kom gjorde vi en annorlunda middag för goda vänner, som tema hade vi den sista 1:a klass måltiden ombord på Titanic. Vi förberedde oss väldigt grundligt och massor av fakta kring köken och maten i det stora skeppet letades upp, vi gjorde en inbjudan som såg ut som den folder där White Star Line marknadsförde Titanics jungfruresa och bekräftelsen på att man tackat ja kom i form av en replica av en biljett som passagerarna på båten hade.
Vi kopierade alla rätter på menyn och det vart en hel del letande efter recept som var tidstypiska 1912, vilket vi lyckades bra med och vi serverade en mycket lik meny från 1912. Men man blir lite varse om den lyx som det var att vara en 1:a klass passagerare ombord, menyn som var mycket modern då bestod av mycket färska grönsaker och lyxiga råvaror och det kan inte ha varit lätt att hålla den ombord på en båt 1912 med utrustning som fanns då. Till menyn såg vi till att även servera autentiska drycker, det vart en lyckad helkväll där vi slapp isberg och vårt största bekymmer var hur vi skulle få plats med alla glasen på bordet.
Det som var lite spöklikt var faktumet att det visade sig att det fanns en besättningsman ombord på den ödesdigra turen 1912 med samma namn som jag, Mr Patrick Gill som inte bara bar samma namn som jag utan även var kock ombord. Jag hittade information om att han var kock i köket till 2:a klass restaurangen och gick ombord i Southamton England 9 april 1912, han var en 38årig irländare som just då bodde då på Waverley Road 24 i Southampton och han fick en månadslön ombord på ca 60:-

Sista middagen ombord på olycksbåten 12 april 1912