Recipe Skill Level: Svårt
Helstekt fylld kalkon med gräddsås, morötter,brysselkål och gele.
Klassisk helstekt kalkon med fyllning och en läcker gräddsås, brysselkål, morötter och gele.
Read moreBearnaisesås eller bara Bea
En sås som många är livrädda att göra och tror är omöjlig att få till om man inte köper en färdig, tyvärr är det ett oförtjänt dåligt ryckte utan det handlar mer om planering
Read moreSurdegs baguette
– 100 gram vetesur – 5gr Jäst – 4dl Vatten – 5dl Vetemjöl special – 1,5dl Grahamsmjöl Börja med att blanda mjöl, vatten, jäst och vetesur, täck skålen med plastfolie, och låt den sedan stå och växa i rumstemperatur under några timmar men minst 3 – Degen ovan som jäst ...
Read moreHelgrillad laxsida samt en varm potatissallad med fetaost
Färsk lax jag grillade hel på indirekt värme som gör laxen saftig och såser är överflödiga, utan en varm potatissalladen där ett samarbete mellan potatis och tomater bakade i ugnen och resterande grönsaker på grillen för att sedan blandas med läcker fetaost.
Read moreGrillad kycklingfilé med krämig risotto med sparris, parmaskinka och parmesanost
En enkel kycklingfilé som grillas men är i sällskap av en härligt risotto med sparris, parmaskinka och parmesan
Read moreHemrökt laxfilé med limé och chilimarinerade räkor
En trevlig liten förätt som man röker hemma på grillen med hjälp av rökflisor, till den serverar jag handpillade räkor som legat i lime och chilimarinad samt en japaninspirerad soyasås.
Read moreMixed grill med spännande minipizza och en yoghurtsås med körvel och vitlök
Med inspiration från en georgisk restaurang där man i princip grillade allt och till köttet serverades ingen potatis, pasta eller ris utan en typ av pizza med massor av ost på
Read moreDragongrillad Svensk karré med honungsglazad fänkål och röd grönsakssky
Dagens middag började i affären där jag kvikt plockade upp fänkålen och min favorit den svenska karrén, men till sås vart det trögt och jag gick först mot grädden men tänkte snabbt om att jag inte var sugen på en gräddsås utan valde något mycket nyttigare och lite annorlunda.
Read more