Loader

Slappna av någon annan tar ansvar..

By : | 0 Comments | On : 8 juli, 2011 | Category : Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Tankar

Tänk till när du handlar..

Kexchoklad med blåbärssmak utan blåbär & frukt yoghurt utan frukt låter som bedrägeri, tänk så lurade vi konsumenter är helt oskyddade…Eller är det vi som bara köper utan att tänka?

Står idag på svt.se om dom nya reglerna för märkning. Reglerna förstärks och dom ska bli rakare och ärligare, tänk att vi ska behöva regler för sådant som känns som självklarheter. Men uppenbarligen är vi vilseleda och lurade, eller är det kanske så att våran egen snålhet har börjat bedra oss. Ärligt vem tror att man i en kexchoklad stoppar i riktiga blåbär? eller den där billiga räksoppan har i mängder med räkor eller yoghurten som är så billig har i riktig frukt, det är klart att du får den kvalitet som du betalar för precis som om du köper en bil, tv, soffa osv. Varför är alltid det billiga köttet marinerat? säger sig själv det är inte av den bästa kvaliteten, medan säljarna vill få det till att dom hjälper oss med att marinera. Konstant så luras vi konsumenter att köpa varor till lägre kvalitet, och vi går på det hela tiden i tron att vi får något bra. Varför blundar vi konstant för det faktumet att vi blir lurade, för att sedan vakna upp och tycka att det är skit att dom gör så. Nya regler som tar bort ännu mera ansvar från oss konsumenter tror jag inte alls på, det gör oss en otjänst genom att vi förlitar oss ännu mera på att någon annan har koll. Klart att det ska finnas märkningar, men dom ska inte vara utformade så att vi fördummas. Ta ett exempel all denna mjölk som slängs varje dag för datumet gått ut, vansinne mjölk luktar och smakar om den är dålig. Färskt kött är också väldigt enkelt att se om det är dåligt, vilket tyvärr många idag tror så fort det ändrar färg. Färsk fisk lovar jag också att den är självmarkerande när den är dålig.

Tänk till lite när du handlar nästa gång, är det billigare? är det det som jag vill ha? vad är alternativet? det är du som köpare som bestämmer, kom ihåg det och låt ingen annan ta ifrån dig det ansvaret.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: