Små läckra pannbiffar med majs och tomatsalsa

En snabbrätt som jag gjorde på ca 30minuter.
Idag så köpte jag på mig en laddning med lite färs att ha hemma i frysen, det var en svensk färs från området häromkring. Jag tycker att det är bra att alltid ha just färs hemma i frysen, det går bra som vardagsmat men det fungerar även att piffa till fest.
Idag så var det även lite begränsat med tid så det fick mindre biffar som går fortare att få klara och en laga allt i panna rätt, till detta serverade jag ris som tog lika lång tid att få klart som själva pannbiffen.
Små pannbiffar
– 6portoner ris
– 800gr Blandfärs
– 30ml Köttfond
– Paprika pulver
– Pizza krydda
– Salt
– Svart peppar
1. Koka ris efter anvisningar
2. Blanda ihop allt utom salt och svart peppar ordentligt
3. Forma små pannbiffar
4. Hetta upp en panna och stek pannbiffarna i smör eller olja med lite salt och svart peppar på
5. Lägg i form och ställ i ugnen, fortsätt med salsan
Majs och tomatsalsa
– 500gr Krossad tomat
– 1st Gul lök hackad
– 30ml Tomat puré
– 1dl Chili sauce
– 1 dl Vatten
– 300gr Majscorn
– Salt & peppar
1. Stek löken i samma panna som biffarna, utan att göra rent pannan.
2. Slå på krossad tomat
3. Häll i vatten, chilisauce & tomatpuré, koka upp och låt puttra lite.
4. När det puttrat klart smaka av och lägg i majsen, låt den bli varm och stäng värmen.
5. Lägg i pannbiffarna med salsan i pannan och servera med riset