Loader

Smarrig apelsindoftande pasta panna

By : | 0 Comments | On : 24 september, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Pasta panna med lite syd italienska smaker...

Idag är det lördag och vi ska framåt eftermiddagen till Huddinge för match med ena grabben, det gör lunchen lite extra viktig så att det tankas på ordentligt. Jag satsar på pasta med köttfärs men jag är lite trött på köttfärssåsen, så det får bli en allt i ett rätt. Jag tycker att det är ganska smidigt att bara ha en panna på bordet, hela lunchen samlad på ett ställe.

Idag så bidde det en pasta panna med smak av syd Italien med apelsin, tomat och kryddorna salvia samt dragon. En liten bit chili i fick ge den lite lagom hetta, i en annars ganska len rätt med en syrlig apelsinsmak. När man blandat allt med pastan är det lite viktigt att låta pannan stå och dra i några minuter, det ger pastan en chans att suga åt sig smakerna bättre.

– 1pkt Pasta
– 500g köttfärs
– 2st Paprikor i bitar
– 3st Klyftor vitlök pressad
– 120g Soltorkad tomat i strimlor
– 1,5dl apelsinjuice
– 30ml Ketchup
– 30ml vatten
– 20 ml Kalvfond
– Chili en liten bit
– salt
– Sv peppar
– Dragon
– Salvia

1. Sätt på vatten och koka pastan enligt anvisningar, olja och salta när den är klar och vattnet borthällt
2. Stek färsen på hög värme låt den smula sönder ganska rejält
3. Lägg i vitlök, paprika och soltorkad tomat och fräs på en stund
4. Häll i juice, fond, vatten, ketchup och låt det koka ihop
5. Krydda med salt, peppar, dragon och salvia
6. Smaka av och blanda i pastan försiktigt och låt dra en liten stund… klart för servering

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
    -Henrik Oldenburg
    %d bloggare gillar detta: